Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Rautakallio uzskata, ka somu hokeja klubi KHL čempionātā būtu pirmajās lomās

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio uzskata, ka somu hokeja klubi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā būtu pirmajās lomās, Somijas hokeja speciālists norādījis intervijā Krievijas izdevumam "Sport deņ za dņom".

Rautakallio sacīja, ka Somijas čempionātā spēlētais hokejs ir intensīvāks un no spēlētājiem prasa vairāk reakcijas un fiziskās izturības. Taču tas ir skaidrojams ar to, ka Somijā tiek spēlēts uz nedaudz mazāka izmēra laukumiem. Savukārt KHL ir daudz taktisku nianšu, kas katram trenerim ir ļoti interesantas.

"Tomēr esmu pārliecināts, ka somu klubi šeit [KHL] būtu pirmajās lomās. Visiem mūsu spēlētājiem ir lieliska slidošana, viņi ir labi sagatavoti fiziski. Noteikti nepazustu," uzskata Rautakallio.

Komentējot Rīgas "Dinamo" neveiksmes, treneris atkārtoja jau iepriekš vairākkārt teikto, ka komandai ir problēmas ar vārtu gūšanu. "Patlaban mēs mākam spēlēt, lai nezaudētu, taču pietrūkst instinktu, lai uzvarētu," sacīja Rautakallio.

Jo īpaši nav izdevušās pēdējās divas mājas spēles pret Popradas "Lev" un Maskavas "Dinamo", kas spēlētājiem iegriezušas psiholoģiskajā ziņā. Taču, ja komanda turpinās smagi strādāt, sezonas beigās tā, visticamāk, atradīsies turnīra tabulas vēlamajā vietā - izslēgšanas spēļu zonā.

Papildinājuma iespējas komandas sastāvā ir atkarīgas no kluba finansiālajām iespējām un situācijas spēlētāju tirgū, taču klubam jādzīvo realitātē un jāapzinās, ka ikviens labs spēlētājs, kurš iepatiktos, vienalga nevarētu uzreiz piemērīt Rīgas "Dinamo" formas kreklu. Rautakallio arī uzskata, ka komandā vietējiem spēlētājiem jābūt vairāk nekā ārzemniekiem.

Rīgas "Dinamo" sezonas sākumu aizvadījis ļoti slikti, jo astoņās spēlēs ir izcīnīta tikai viena uzvara un ar pieciem punktiem komanda ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi