Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rezultatīvais Kopitars atzīts par NHL sezonas pirmās nedēļas spožāko zvaigzni

Losandželosas Kings centra uzbrucējs Anže Kopitars atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pirmās nedēļas spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji.

Par otru labāko spēlētāju atzīts Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, bet trešās zvaigznes gods ticis Tampabejas "Lightning" centra uzbrucējam Stīvenam Stemkosam.

Kopitars aizvadītajā nedēļā divos mačos iekrāja septiņus punktus, gūdams četrus vārtus un atdodot trīs rezultatīvas piespēles. Sezonas pirmajā mačā, kurā "Kings" ar 6:2 uzvarēja Vegasas "Golden Knights", Kopitars izcēlās ar "hat-trick" un divām rezultatīvām piespēlēm. Slovēnis 34 gadu un 51 dienas vecumā kļuva par vecāko hokejistu, kurš NHL sezonas pirmajā spēlē guvis piecus punktus.

Kopitars iepriekšējā nedēļā uzsāka savu 16.sezonu "KIngs" komandas sastāvā. Iepriekšējā sezonā viņš ar 13 vārtiem un 37 piespēlēm bija rezultatīvākais Losandželosas komandā. Viņš ir "Kings" labāko hokejistu pieciniekā aizvadītajās spēlēs (1131), gūtajos vārtos (350), rezultatīvajās piespēlēs (657), punktos (1007) un uzvaras vārtos (57).

Ovečkins divos dueļos atzīmējās ar pieciem rezultativitātes punktiem - krievu uzbrucējam bija trīs vārti un divas piespēles. Savu 17.sezonu NHL "Capitals" kapteinis Ovečkins uzsāka ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot ar 5:1 sagraut Ņujorkas "Rangers". Ar 732 precīziem metieniem viņš kļuvis par NHL piekto visu laiku labāko vārtu guvēju.

Tāpat Ovečkins aizvadītajā nedēļā kļuva par ceturto hokejistu, kurš 150 mačos katrā guvis vismaz divus vārtus, šajā statistikas rādītājā piekāpjoties tikai Mario Lemjē (154), Bretam Halam (158) un Veinam Greckim (189). NHL labāko "bombardieru" sarakstā viņam priekšā ir tikai Hals (741), Jaromīrs Jāgrs (766), Gordijs Havs (801) un Greckis (894).

Tāpat kā Kopitars, arī Stemkoss iekrāja septiņus punktus, kanādietim to paveicot trīs mačos, kuros viņš guva trīs vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles. "Lightning" kapteinis savu 14.sezonu augstākajā līgā iesāka ar divām rezultatīvām piespēlēm, taču iepriekšējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvēji ar 2:6 piekāpās Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins". Nākamajā mačā viņa bija divi vārti un rezultatīva piespēle, kas sekmēja 7:6 uzvaru pagarinājumā pār Detroitas "Red Wings".

31 gadu vecais Stemkoss ir "Lightning" visu laiku labākais vārtu guvējs (442), kā arī ir trešais aizvadītajos mačos (844), rezultatīvajās piespēlēs (431) un punktos (873). Ar nākamo rezultativitātes punktu viņš komandas ražīgāko spēlētāju sarakstā panāks Vensānu Lekavaljē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi