Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Rīgas Dinamo hokejisti izrauj uzvaru pār spēcīgo Ak Bars komandu, garantējot vietu Gagarina kausā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo, aizvadot ļoti cienīgu maču, svētdien ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pieveica Kazaņas klubu Ak Bars, pēc gada pārtraukuma oficiāli iekļūstot Gagarina kausa izcīņā.

Šī rīdziniekiem bija pirmā uzvara pār Ak Bars pēdējo deviņu savstarpējo maču laikā. Tāpat Latvijas komanda pirmo reizi šogad izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas.

Pamatlaikā rīdzinieku sastāvā vārtus guva Krišjānis Rēdlihs un Miks Indrašis, kurš izcēlās pēdējā minūtē, bet pēcspēles metienos Latvijas komanda bija pārāka ar 2:0.

Maču abas komandas iesāka uzmanīgi, tomēr kopumā diezgan pārliecinoša iniciatīva piederēja rīdziniekiem. Pirmajā trešdaļā Latvijas komanda arī neizmantoja vienīgo vairākumu, noslēdzot to ar rezultātu 0:0. Pēc pirmās trešdaļas beigu signāla vēl kautiņā, aizstāvot vārtsargu, iesaistījās jaunais latviešu uzbrucējs Māris Bičevskis.

Otro trešdaļu Rīgas Dinamo iesāka mazākumā, tomēr šīs divas minūtes izturēja un pēc tam turpināja cīnīties samērā sekmīgi, bet sestajā minūtē zaudēja vārtus, kad Jakubs Petružaleks saņēma piespēli no aizvārtes un pārspēja savu tautieti Jakubu Sedlāčeku. Trešdaļas turpinājumā Rīgas Dinamo komanda centās pretiniekiem neatdot iniciatīvu, bet tai vēl divas reizes nācās cīnīties mazākumā. Rezultātu Ak Bars dubultoja otrās trešdaļas pēdējā minūtē, kad iemeta Iļja Ņikuļins un Rīgas Dinamo jau nokļuva iedzinējos ar 0:2.

Trešās trešdaļas trešajā minūtē Krišjānis Rēdlihs ar spēcīgu triecienu no zilās līnijas samazināja deficītu līdz minimumam. Arī izšķirošās trešdaļas turpinājumā viesi aizvadīja ļoti veiksmīgu un aktīvu maču. Izlīdzinājumu izdevās panākt 41 sekundi pirms pamatlaika beigām, kad Aleksandrs Ņiživijs no aizvārtes piespēlēja Polam Šekuram, kurš uzreiz atdeva ripu vārtu priekšā esošajam Indrašim un tas guva vārtus.

Līdz ar to mačs turpinājās pagarinājumā, kas aizritēja līdzīgā, bet ātrā spēlē no vieniem vārtiem uz otriem. Tajā rezultāts nemainījās.

Sekojošajos pēcspēles metienos Tima Stepltona metienu Sedlāčeks atvairīja, bet Šekura vadībā izvirzīja rīdziniekus. Turpinājumā Janne Pesonens trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet Ņiživijs pielika punktu mačam, svinot panākumu bullīšos ar 2:0.

Pateicoties panākumam, Rīgas Dinamo komanda oficiāli garantēja vietu Gagarina kausā, devītajā pozīcijā esošo Mitišču Atlant vienību apsteidzot jau par 19 punktiem.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 17.septembrī pārāki ar 3:1 Rīgā bija Kazaņas vienības spēlētāji.

Šajā mačā Rīgas Dinamo komandas sastāvā muguras savainojuma dēļ nespēlēja Kails Vilsons, tāpat laukumā joprojām nedevās arī Sandis Ozoliņš. Pagaidām nevar spēlēt arī Rodrigo Laviņš un Džeimijs Džonsons, kuri ir apslimuši un jau atgriezušies Rīgā, kā arī savainojumu guvušais Gunārs Skvorcovs. Savukārt izbraukumā nav devušies ceļgala savainojumu guvušais Marcels Hosa, kā arī jau ilgstoši savainojumus ārstējošie Oskars Cibuļskis un Gints Meija.

Kā zināms, pirmajā no četrām izbraukuma spēļu sērijas cīņām Rīgas Dinamo Podoļskā ar rezultātu 2:6 piekāpās vietējam Vitjaz klubam, savukārt pēcāk tika pieveikta KHL čempionvienība Maskavas Dinamo.

Pēc spēles ar Ak Bars hokejistiem, Rīgas vienība atlikušajā izbraukuma spēlē tiksies ar Ņižņijnovgorodas Torpedo komandu, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra. Pēc šiem mačiem būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

Desmit janvāra spēlēs Dinamo pamīšus tikuši pie piecām uzvarām un pieciem zaudējumiem. Savukārt Ak Bars spēlētāji pēdējās sešās spēlēs izcīnījuši trīs panākumus.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē 17.septembrī pārāki ar 3:1 Rīgā bija Kazaņas vienības spēlētāji.

Ak Bars vienība Austrumu konferences kopvērtējumā ar 49 cīņās iekrātiem 94 punktiem ieņem trešo vietu un ir nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs.

Savukārt ar 83 punktiem 48 spēlēs Latvijas klubs šīs konferences kopvērtējumā atrodas septītajā pozīcijā, bet no ceturtās vietā esošās Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas vienības Doņeckas Donbass to šķir vien divi punkti. Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas Lokomotiv atpaliek par 11.

Ukrainas klubs jau ir nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas Dinamo.

Rīgas Dinamo komandai kā minimālais mērķis bija izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi