Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo Krikunova debijā cieš neveiksmi pēcspēles metienu sērijā

Rīgas Dinamo trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā cieta sesto neveiksmi pēc kārtas, mājas spēlē ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudējot Čerepovecas Severstaļ.

Šajā mačā pie Rīgas komandas stūres debitēja pazīstamai Krievijas treneris Vladimirs Krikunovs.

Abus vārtus mājinieku labā guva Lūkašs Radils, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Jere Karjalainens.

Spēles sākumā vairāk uzbruka Čerepovecas vienība, taču pamazām uzbrukt sāka arī rīdzinieki, kas rezultējās vārtu guvumā jau spēles 13.minūtē. Radils panāca 1:0, kad no aizvārtes meta pa vārtsargu un pēc atsitiena no vārtsarga kājsarga ripa atrada ceļu vārtos.

Trešdaļas izskaņā par ripas izmešanu ārpus laukuma noraidījumu saņēma viesu komanda, taču rīdziniekiem neizdevās izmantot vairākumu, lai dubultotu pārsvaru.

Otro trešdaļu Rīgas komanda iesāka ar noraidījumu, kuru par ripas izmešanu ārpus laukuma nopelnīja Rūdolfs Červenijs. Mazākuma sākumā Jūliuss Hudāčeks glāba mājiniekus, taču "Severstaļ" labi kontrolēja ripu un Vladislavs Kodola panāca neizšķirtu.

Pēc piecām spēlētām minūtēm otrajā trešdaļā rīdzinieki nopelnīja divus noraidījumus vienlaicīgi, paliekot spēlē trijatā pret pieciem. Mazākumā mājiniekus vairākas reizes glāba Hudāčeks, bet vien deviņas sekundes līdz vairākumu beigām ar spēcīgu plaukstas metienu viesu komandu vadībā izvirzīja Daņiils Vovčenko.

Otrās trešdaļas gaitā mājinieki vairākas reizes mēģināja uzbrukt uz pretinieku vārtiem, taču "Severstaļ" vārtos nekļūdīgi spēlēja Vladislavs Podjapoļskis. Tuvojoties otrās trešdaļas beigām kautiņu ar Emīlu Puarjē aiz viesu komandas vārtiem uzsāka Atjoms Čmihovs, abiem spēlētājiem par to saņemot noraidījumus, taču rīdzinieki tika pie vairākuma, jo 2+2 minūšu noraidījumu nopelnīja Čmihovs.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu nopelnīja Čerepovecas vienība. Vairākuma sākumā rīdzinieki veiksmīgi nostājās uzbrukuma zonā un vairākus metienus no tālas distances izpildīja Rīss Skārlets. Vairākumu izmantoja Radils, gūstot vārtus pēc Jeres Karjalainena piespēles un panākot 2:2.

Pie lieliskas izdevības izvirzīt mājiniekus vadība tika Karjalainens, taču ripa lidoja augstāk par vārtiem. Otrā laukuma galā rīdziniekus no zaudētiem vārtiem glāba vārtu pārliktnis. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām vienatnē pret Hudāčeku uzbrukumā devās "Severstaļ" uzbrucējs Roberts Roba, bet rīdzinieku vārtsargs ripu veiksmīgi noķēra.

Pagarinājumā abas komandas vienlīdz aktīvi devās uzbrukumos, un piecu minūšu pagarinājums tika aizvadīts bez pārmetieniem un gūtiem vārtiem.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā "Dinamo" zaudēja ar 1:2. Vienīgo precīzo pēcspēles metienu izpildīja Lauris Dārziņš, bet neveiksmīgi bija Rūdolfa Červenija, Hantera Šinkaruka un Radila mēģinājumi. Viesu komandas labā izšķirošo metienu realizēja Daņiils Vovčenko

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 27 punktiem 33 spēlēs ieņem 12.vietu.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" aizvadīs divas izbraukuma spēles, pirmajā no tām 4.decembrī tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Pirms šīs spēles abas komandas šosezon bija tikušās trīsreiz, visās uzvaru svinot "Severstaļ" hokejistiem. Divreiz zaudēts ar 0:2, vienreiz pagarinājumā - ar 1:2.

KHL ietvaros vienības ir aizvadījušas 35 savstarpējās spēles, kurās rīdziniekiem izdevies gūt panākumu vien 12 reizes. Pēdējoreiz izdevies uzvarēt pirms diviem gadiem Čerepovecā - 2:1 pagarinājumā. Pēc šīs uzvaras piedzīvoti deviņi zaudējumi.

Vladimiram Krikunovam šī bija pirmā spēle "Dinamo" galvenā trenera amatā. Viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi