Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Rīgas Dinamo rindas negaidīti papildina Bārtulis

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo rindas piektdien papildinājis pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš šajā sezonā bija pieteikts Latvijas Optibet hokeja līgas (OHL) vienībā Olimp, savā Twitter kontā vēstī klubs.

Bārtulis iepriekšējo sezonu pavadīja Pekinas Kuņluņ Red Star komandā, kurā aizvadīja 15 spēles, izceļoties ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Šīs sezonas sākumā hokejista vārds pavīdēja arī OHL čempionāta jaunpienācējas Olimp sastāvā, tomēr aizsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

Hokejists plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās pagājušā gada jūnija sākumā, kad viņš Latvijas Hokeja federācijai (LHF) iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, sarunā ar Valdi Valteru sociālās vietnes Facebook lapā Hattrick.lv hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā. Savukārt LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols vēlāk norādīja, ka Bārtulis Latvijas izlasē nespēlēs, kamēr viņš strādās LHF.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas Flyers sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL, kur pārstāvējis Doņeckas Donbass, Astanas Baris, Vladivostokas Admiral, Ufas Salavat Julajev un Kuņluņ Red Star komandas. Kopumā šajā čempionātā viņš 335 spēlēs guvis 19 vārtus un veicis 51 rezultatīvu piespēli.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

2013.gadā tika pieņemts likums, ka Latvijas pilsoņiem dubultpilsonība nevar būt ar Krieviju, Baltkrieviju un vairākām citām valstīm.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rīgas Dinamo piektdien atteikumu draftā izlikusi 30 gadus veco uzbrucēju Dāvidu Ulstrēmu, bet klubu šajā nedēļā pameta arī viņa tautietis Jākobs Berjlunds un vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Dinamo piektdien devās uz Maskavu, kur sestdien paredzēta spēle pret vietējo CSKA, bet jau pirmdien mājās jāuzņem šo sezonu labi iesākušo Maskavas apgabala Vitjaz. Komandai šajā izbraukumā līdzi nedevās Deivids Sarkanis, Uvis Balinskis, Sergejs Gimajevs, Daniels Bērziņš un Frenks Razgals, spēlētājiem turpinot aizvadīt treniņus galvaspilsētā.

Savukārt savainojumu guvis Emīls Ģēģeris, bet Antons Trastašenkovs atgriezīsies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā Rīga.

 

Top komentāri

T
T
Tas Rīgas Dinamio nepalīdzēs.Ir jāizmet resnā cūka no LKF .Tā cūka nes Latvijai neveiksmes.
Kaķenietis
K
Baltas kā pieneņu pūkas aug Antonam Bārtulim cūkas.
prieks
p
Blin, vél jau ir Sprukts, Cipulis, gala beigás - Balderis arí vél naski slido!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi