Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo salūst trešajā periodā un piedzīvo zaudējumu Kazaņā

Rīgas Dinamo otrdien, turpinot trīs izbraukuma spēļu sēriju, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar rezultātu 2:4 (1:0, 0:1, 1:3) piekāpās Kazaņas Ak Bars komandai.

"Dinamo" labā vārtus guva Gints Meija un Lauris Dārziņš.

Pirmā perioda pirmajā pusē rīdzinieki izturēja vienu mazākumu, bet otrajā pusē pēc tam, kad Mihails Gluhovs iesita ar elkoni sejā Ralfam Freibergam, tika pie iespējas spēlēt piecas minūtes vairākumā. Skaitliskā sastāva pārkāpums deva "Dinamo" iespēju spēlēt pat divas minūtes lielajā vairākumā, ko ātri izmantoja Meija, pēc Rūdolfa Červenija metiena vārtos raidot bijušā komandas biedra Timura Biļalova atvairīto ripu.

Perioda noslēdzošajās minūtēs pretinieki neizmantoja pāris iespējas izlīdzināt rezultātu. Pirmajās 20 minūtēs metienos pa vārtiem pārāki bija rīdzinieki - 15:11.

Otrās trešdaļas vidū pēc saspēles uzbrukuma zonā Džordans Vils izlīdzināja rezultātu, bet perioda otrajā pusē viesi izniekoja izgājienu divatā pret pretinieku aizsargu un arī nerealizēja vairākumu. 

Toties trešā perioda septītajā minūtē Dārziņš pēc paša metiena no asa leņķa tukšos vārtos raidīja Biļalova atsisto ripu un panāca 2:1. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, rīdziniekiem beidzot spēlēt mazākumā, Daņiils Tarasovs izlīdzināja rezultātu, bet 65 sekundes vēlāk Danis Zaripovs pretuzbrukuma noslēgumā kritienā izpildīja sarežģītu metienu, panākot jau 3:2 "Ak Bars" labā.

Vēl pēc 69 sekundēm haosu "Dinamo" aizsardzības zonā izmantoja Dmitrijs Voroņkovs, kurš apslidoja vārtus un nostiprināja mājinieku pārsvaru. Šajā epizodē viņš spēlēja ar attaisītu ķiveri, taču tiesneši nepiemēroja sodu par neatbilstošu ekipējumu.

"Dinamo" no "nokdauna" nepiecēlās un piedzīvoja zaudējumu ar 2:4.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 25 punktiem 30 spēlēs ierindojas 11.vietā. Savukārt Kazaņas "Ak Bars" Austrumu konferences turnīra tabulā ar 44 punktiem 32 spēlēs ieņem trešo vietu.

Rīgas komanda pēdējās sešās spēlēs ir spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, mājās ar 3:2 pārspējot Vladivostokas "Admiral". Savukārt pēdējā mačā rīdzinieki ar 0:1 piekāpās Jāņa Jaka pārstāvētajai "Soči".

"Ak Bars" pēdējos piecos mačos ir izcīnījusi piecas uzvaras, tai skaitā arī 18.novembrī pārspējot Rīgas "Dinamo" ar 3:1. Pēdējā aizvadītajā mačā Kazaņas vienība ar rezultātu 3:2 papildlaikā uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Šosezon komandas ir tikušās vienu reizi, kurā uzvaru izcīnīja "Ak Bars" ar 3:1. Kopumā KHL ietvaros abas komandas ir aizvadījušas 27 savstarpējās spēles, septiņās no tām uzvaru izcīnot Rīgas komandai.

Rīgas komandas savainoto spēlētāju sarakstā ir Nikolajs Jeļisejevs un Mārtiņš Karsums. Izbraukumā nedevās arī Kārlis Čukste un Džordons Sautorns.

Pēc šīs spēlēs rīdziniekiem būs atlicis viens izbraukuma mačs šajā sērijā, kas tiks aizvadīts 25.novembrī pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik". 

Galvenā trenera pienākumu izpildītāja Valērija Kuļibabas un viņa palīgu rīcībā uz šīm izbraukuma spēlēm ir šādi spēlētāji: vārtsargi - Juhans Matsons, Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols; aizsargi - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīles, Nerijus Ališausks; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Jere Karjalainens, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Peters Tīvola, Rūdolfs Červenijs, Aleksandrs Protapovičs un Metjū Lorito, kurš komandai pievienosies spēlē pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi