Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo viesos piekāpjas Lokomotiv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo sestdien izbraukumā cieta zaudējumu.

"Dinamo" viesos ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", piedzīvojot jau otro neveiksmi pēc kārtas.

Rīgas vienībā vienīgos vārtus guva Gļebs Zirjanovs.

Pirmais periods aizritēja "Lokomotiv" zīmē, kas krietni vairāk kontrolēja ripu un vairākkārt iespieda "dinamiešus" savā zonā uz ilgāku laiku. Lai arī mājinieku pārsvars bija acīmredzams, rīdzinieki savas iespējas centās gūt ātrajos pretuzbrukumos, taču 20 minūtes aizritēja bez gūtiem vārtiem. Perioda izskaņā divu minūšu sodu nopelnīja Kristaps Zīle, viesiem otro trešdaļu sākot četru vīru sastāvā.

Skaitlisko mazākumu "Dinamo" izturēja, bet Roberta Mamčiča sods netika piedots. Spēlējot vairākumā, vārtu priekšā acīgākais bija Antons Landers, bet aptuveni minūti vēlāk "Lokomotiv" izmantoja vēl vienu Mamčiča kļūdu, Pāvelam Kudrjavcevam spējot izlauzties līdz vārtu priekšai. Staņislavs Gaļimovs ar citu hokejistu palīdzību jau atradās uz ledus, Kidrjavcevam gūstot vieglus vārtus.

Arī trešos vārtus viesi zaudēja pēc pašu kļūdas. Pie savas zilās līnijas ripu iegūt nespēja "Dinamo" aizsargi, bet ātrumu jau bija uzņēmis Jegors Korškovs, ripu raidot Gaļimovam starp kājām.

No ceturtās līdz astotajai minūtei "Dinamo" divreiz bija iespēja spēlēt pieci pret četri, taču rīdzinieki savas iespējas neizmantoja. Desmitajā minūtē pēc iemetiena "Lokomotiv" aizsardzības zonā mājinieki pieļāva kļūdu saspēlē, ripa atlēca vārtu priekšā, kur pirmais pie tās bija Zirjanovs, vārtus gūstot ar nūjas lāpstiņas neērto pusi.

Turpinājumā rīdzinieki demonstrēja aktīvāku hokeju, pie labas vārtus gūšanas iespējas tiekot arī Džeisī Liponam, taču vairāk par vienu "golu" tā arī neizdevās gūt. Pēdējās piecas sešas spēles minūtes spēku samērs izlīdzinājās, nedaudz biežāk uzbrūkot mājiniekiem.

Gaļimovs šajā spēlē tika galā ar 29 no 32 metieniem, kamēr otrā laukuma pusē Edvards Paskāls atvairīja 18 no 19 raidījumiem.

Jau ziņots, ka piektā izbraukuma pirmajā mačā rīdzinieki ceturtdien ar 1:6 kapitulēja Maskavas "Dinamo". Pirms tam "Dinamo" mājās ar 5:3 uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star" un pārtrauca 14 zaudēto spēļu sēriju.

Pirms sestdienas mača neveiksmju joslā bija arī "Lokomotiv", Rietumu konferences trešajai spēcīgākajai komandai ciešot trīs zaudējumus pēc kārtas, katrā gūstot pa vieniem vārtiem. Tiesa, pirms tam bija veiksmīgs nogrieznis ar 13 uzvarām 15 spēlēs.

"Dinamo" ar desmit punktiem 25 mačos ir pēdējā starp 11 Rietumu konferences komandām, bet "Lokomotiv" ar 38 punktiem 27 dueļos ir trešā. Rīdzinieki ieņem pēdējo vietu visā līgā.

Kopumā KHL abas "Dinamo" komandas savā starpā tikušās 30 reizes, no kurām 20 gadījumos pārāki bijuši Jaroslavļas hokejisti. Iepriekšējā sezonā abos mačos uzvarēja "Lokomotiv", kas bija pārāka arī šosezon pirmajā savstarpējā duelī (3:2 pēcspēles metienu sērijā).

Rīgas vienība uz Maskavu devās 18.novembrī ar līgumreisu. Pētera Skudras vadītā komanda izbraukumā dodas pa maršrutu Maskava - Jaroslavļa - Mitišči - Rīga. Nākamo spēli Rīgas vienība aizvadīs pirmdien pret Pekinas klubu, kas Covid-19 dēļ šosezon mājas spēles aizvada Mitiščos.

Izbraukumā devušies trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 17 uzbrucēji. Zināms, ka komandai šajā izbraukumā nepalīdzēs vārtsargs Iļja Proskurjakovs, kurš turpina atgūt sportisko formu, bet veselības problēmas piemeklējušas uzbrucēju Emīlu Ģēģeri. Tāpat Rīgā palika aizsargs Metjū Majone, kamēr savu pirmo spēli "Dinamo" rindās drīzumā varētu aizvadīt Rihards Bukarts.

Tikmēr Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienībā "Rīga" atgriezušies aizsargs Miks Tumanovs un uzbrucēji Kārlis Bucenieks, Deniss Fjodorovs, Daņila Larionovs, Gustavs Millers, Rūdolfs Polcs, Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Rīgas "Dinamo" sastāvs sezonas piektajā izbraukumā:

vārtsargi - Staņislavs Gaļimovs, Reinis Liepiņš, Zeins Makintairs;

aizsargi - Morgans Eliss, Jānis Jaks, Roberts Mamčičs, Džordans Murejs, Ernests Ošenieks, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Tonijs Sunds, Ondržejs Vitāseks, Kristaps Zīle;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Rihards Bukarts, Pāvels Černovs, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Jevgēņijs Gračovs, Konstantīns Komareks, Miks Indrašis, Dāvids Levins, Džeisī Lipons, Zeks Mičels, Deniss Paršins, Gunārs Skvorcovs, Gļebs Stoļarovs, Jānis Švanenbergs, Mets Vaits, Gļebs Zirjanovs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi