Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Rīgas Dinamo hokejistiem pirmais zaudējums sezonā

Rīgas Dinamo hokejisti pirmdien Novosibirskā piedzīvojuši pirmo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas jaunajā sezonā. Rīdzinieki piekāpās vietējai Sibirj vienībai ar Latvijas valstsvienības aizsargu Georgiju Pujacu sastāvā – 2:3 (0:0, 2:2, 0:1). Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs trešdien Habarovskā pret Mārtiņa Cipuļa un Alekseja Širokova pārstāvēto klubu Amur.

Šuplers: pieļāvām par vienu kļūdu vairāk nekā pretinieki

Sandis Ozoliņš – KHL nedēļas labākais aizsargs

Mājinieki sāka ļoti aktīvi, un jau pirmajās trijās minūtēs Krisam Holtam 4 – 5 reizes nācās nopietni iesaistīties spēlē. Perioda vidū dinamieši izpelnījās trīs noraidījumus pēc kārtas, taču arī šo mājinieku ofensīvu Dinamo ar pūlēm izdevās atvairīt.

Rīdziniekiem pašiem ar uzbrukumu veidošanu diez kā neveicās, un pirmajā trešdaļā, kurā pilnībā dominēja laukuma saimnieki, metienu pa Sibirj zviedru vārtsarga Liva vārtiem bija ļoti maz. Divas labākās iespējas priekšpēdējā un pēdējā minūtē bija Karsumam un Dārziņam.

Otrajā trešdaļā liela nozīme izrādījās spēlei nevienādos sastāvos. Sākumā iniciatīva piederēja Rīgas komandai – viņi vairāk uzturējās pretinieku aizsardzības zonā un ar savu aktivitāti arī nopelnīja pirmo skaitlisko vairākumu. Neko prātīgu šajās divās minūtes gan izveidot neizdevās, bet jau brīdi vēlāk Sibrij izvirzījās vadībā. Pretuzbrukumā soms Jonass Enlunds eleganti apspēlēja gan Sotnieku, gan Holtu – 0:1.

Viesi vadība sabija tikai nepilnas divas minūtes. Spēlējot skaitliskajā vairākumā, pēc teicamas Ozoliņa piespēles šķērsām zonai, ripu vārtos raidīja Tomašs Surovijs – 1:1.

Trešdaļas vidū neattaisnotu noraidījumu, nogāžot pretspēlētāju, izpelnījās Holts, un pagāja tikai četras sekundes, līdz Sibirj aizsargs Belovs ar tālu metienu trieca ripu Dinamo vārtos – 1:2.

Un atkal rīdzinieki diezgan ātri atspēlējās. Vairāk nekā pusotru minūti spēlējot piecatā pret trijiem, Ozoliņš vārtu priekšā piespēlēja Ņiživijam, tas neskatoties atspēlēja ripu tālāk Surovijam, un slovāku uzbrucējs guva savus otros vārtus spēlē un trešos sezonā – 2:2. Līdz otrajam pārtraukumam vairāk un bīstamāk uzbruka viesi.

Noraidījums trešā perioda sākumā dinamiešiem maksāja trešos vārtus. Ozoliņš bija tikko atgriezies uz ledus, kad no vārtu priekšas, neviena nepiesegts, zem pārliktņa meta Petrovs – 2:3.

Turpinājumā abas komandas, īpaši Sibirj, ļoti uzmanīgi centās spēlēt aizsardzībā. Trešdaļās vidū teicama izdevība bija Miķelim Rēdliham, taču viņa metienu no tuvas distances ne bez veiksmes palīdzības atvairīja Livs. Diemžēl šī tā arī palika reālākā viesu iespēja.

Divas minūtes līdz pamatlaika beigām Miķelis, cīnoties pretinieku zonā, nopelnīja divminūšu sodu, kas liedza Dinamo hokejistiem pēdējo ofensīvu. Izskaņā Dinamo neglāba arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, un atspēlēties trešo reizi cīņas gaitā rīdziniekiem vairs neizdevās.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli rīdzinieku komandas sastāvā izmaiņu nebija – malā palika aizsargi Laviņš un Kr.Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Andersons, Karamnovs un Štāls.

Kā zināms, jauno sezonu Dinamo hokejisti sāka ar divām uzvarām viesos – 5:4 pagarinājumā pār Sanktpēterburgas SKA un 3:0 pār Novokuzņeckas Metallurg. Savukārt Sibirj kontā bija divi panākumi pamatlaikā pār dinamiešu nākamajiem pretiniekiem Habarovskas Amur (5:2 un 3:2) un maksimālā punktu summa (6).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kontinentālā hokeja līga

Novosibirskas Sibirj – Rīgas Dinamo 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Vārti: 25:59 Enlunds (Nieminens) – 1:0, 27:38 Surovijs (Ozoliņš, vair.) – 1:1, 32:01 Belovs (Zavaruhins, vair.) – 2:1, 35:23 Surovijs (Ozoliņš, Ņiživijs, vair.) – 2:2, 42:47 Petrovs (Kutuzovs, Mirnovs) – 3:2
Soda min.: 8:12
Dinamo: Holts, Reķis – Sotnieks, Karsums – Sprukts – Ankipāns, Cibuļskis – Ozoliņš, Ņiživijs  – Hartigans – Surovijs, J.Rēdlihs – Galviņš, Dārziņš – Troters –– M.Rēdlihs, Bukarts – Džeriņš – Meija, Podziņš.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi