Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgas Dinamo klubam pievienojas somu uzbrucējs Nieminens

Rīgas Dinamo hokeja klubs noslēdzis līgumu ar 34 gadus veco somu uzbrucēju Villi Nieminenu. Vienošanās paredzēta līdz sezonas beigām. Nieminens Latvijā ierodas jau otrdien un Dinamo sastāvā spēlēs ar 72.numuru, informēja klubā.

1997. gada NHL jauno spēlētāju draftā Nieminenu ar kopējo 78.numuru trešajā kārtā draftēja Kolorādo Avalanche un kopā ar šo komandu viņš 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. NHL karjerā somu uzbrucējs aizvadījis 443 spēles Avalanche, Penguins, Blackhawks, Flames, Rangers, Sharks un Blues sastāvos. Viņš guvis 56 vārtus un izdarījis 129 rezultatīvas piespēles.

2007.gada vasarā Nieminens pārcēlās uz Zviedriju un aizvadīja vienu sezonu Allsvenskan kluba Malmes Red Hawks sastāvā. Nākamās divas sezonas viņš aizvadīja savā dzimtajā klubā Tamperes Tappara, bet pagājušajā sezonā bija viens no KHL kluba Novosibirskas Sibirj līderiem (53 spēles 12+23). Pirms šīs sezonas viņš pārcēlās uz citu KHL klubu Ņižņekamskas Ņeftehimik, taču tajā nospēlēja tikai sešus mačus (1+0) un oktobra vidū pēc savstarpējas vienošanās pameta šo komandu.
Ville Nieminens Somijas izlases sastāvā ir piedalījies 2002.un 2006.gada olimpiskajās spēlēs, turklāt Turīnā kopā ar komandu ieguva olimpisko spēļu sudraba medaļu. 2004.gadā viņš valstsvienības ridnās izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi