Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Rīgas Dinamo svētdien uzņems Mitišču Atlant

Rīgas Dinamo svētdien Arēna Rīga spēlēs arī ar vienu no potenciālajiem favorītiem Mitišču Atlant, kas visveiksmīgāk no visiem KHL klubiem aizvadīja pirmssezonas pārbaudes spēles. Gubernatora kausa izcīņā rīdzinieki gan zaudēja Atlant tikai pēcspēles "bullīšos" ar 2:3. "Ātra komanda. Spēcīgais skaitliskais vairākums un ļoti aktīva spēle mazākumā. Tā ir komanda, kuras spēli var skatīties ar baudu," Dinamo galvenais treneris Juliuss Šuplers ar pretinieku komandas raksturojumu aicina līdzjutējus svētdien atkal uz Arēnu Rīga.

Aizvadītās sešas spēles uzskatāmi uzrādījušas Dinamo plusus un mīnusus, kā arī kopējo tendenci. Pozitīvs iznākums iespējams pie trijiem galvenajiem nosacījumiem. Pirmkārt, veiksmīgi jāspēlē vārtsargam kā Edgaram Masaļskim ceturtdien pret MVD, otrkārt, aizsardzībā nedrīkst zaudēt modrību (kā vienīgajā ielaistajā ripā pret MVD nevērīgi vārtu priekšā nospēlēja Mets Elisons, un, treškārt, jāizmanto savas vārtu gūšanas iespējas. Realizāciju lielā mērā nosaka komandas spēle skaitliskajā vairākumā. Pret MVD saspēle negāja no rokas, bija pārāk primitīvi risinājumi. Taču jāpiekrīt Juliusam Šupleram, kurš norāda, ka skaitliskā vairākuma realizācija nebūt nav katastrofāla. Pēc ceturtdienas spēlēm ar 16,2% vairākuma realizāciju (seši vārti no 37 iespējām) Dinamo šajā rādītājā ieņēma 10.vietu.

Vēl viens būtisks panākuma faktors ir komandas līderu spēle. Pirms sezonas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs vairākkārt uzsvēra, ka leģionāri tikšot noskatīti ar vienu nolūku, lai spēlētu pirmā plāna lomas. Ielūkojoties individuālajā statistikā, jāsecina, ka ārzemnieku selekcija veikta visnotaļ veiksmīgi. Slovāks Marsels Hosa ar 6 (4+2) punktiem ir astotais rezultatīvākais līgā un savas maiņas vilcējspēks. Otrs lielākais pienesums ir kanādietim Metam Elisonam (4 (2+2)), kuram pret MVD nebija labākā spēle. Aktīvāk un azartiskāk spēlēja cits centra uzbrucējs Marks Hartigans, kuram gan pietrūka racionāla risinājuma un precizitātes uzbrukuma nobeiguma fāzē. Abi aizsargi leģionāri Filips Novāks un Duvijs Vestkots ir pietiekami stabili aizsardzībā un itin labi pārredz laukumu, kas ļauj izdarīt pirmo tālo piespēli.

Latvijas izlases vadošie spēlētāji KHL līmenī iejūtas smagnējāk. Ar pretinieku neitralizēšanu aizsardzības zonā visgrūtāk pagaidām klājas Rodrigo Laviņam ar Oļegu Sorokinu. Ir pārāk daudz mazo sodu. Abiem kopā — 20 minūšu. Priekšējā līnijā pagaidām klusē pirmās maiņas uzbrucēji Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi