Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rodrigo Ābols: Tik ļoti gribas pārstāvēt valsti, ka tas pārvēršas liekā stresā

Latvijas izlases hokejisti ar ļoti lielu degsmi laukumā vēlās pārstāvēt savu valsti, dažkārt šai vēlmei pārvēršoties par lieku stresu, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības kapteinis Rodrigo Ābols.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase sīvā cīņā ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:1, 2:0) uzvarēja Lielbritāniju, nosargājot vietu elites divīzijā un saglabājot izredzes uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Viss čempionāts mums ir grūts, bet tomēr esmu priecīgs, ka mēs parādījām raksturu. Bija karsti uz soliņa, bet atradām veidu kā nomierināt nervus. Prieks par otro vairākuma maiņu, kuri atrisināja mūsu spēli, tāpēc cepuri nost viņiem un pārējiem, kuri darīja savu darbu," teica Ābols. "Pārāk daudz devām laiku, visur bijām ļoti pasīvi un daudz atkāpāmies. Starp periodiem norunājām, ka jāspēlē aktīvāk, jāforsē viņus, nevis tikai jādāvina momentus viņiem."

Trīs no četriem vārtiem Latvijas izlasei izdevās gūt vairākumā, taču šajā mačā rezultatīvs izrādījās vairākuma otrais virknējums. "Pirmā vairākuma maiņa nevienu reizi pat neiegāja zonā. Pat tuvu nebijām, lai ieietu zonā, un nevarējām uzvarēt iemetienus. Katram jāpaskatās uz sevi spogulī, kaut kur nav arī ķīmijas," Ābols komentēja neveiksmīgo vairākumu.

Komandas kapteinis atzina, ka pasaules čempionātā, pārstāvot Latvijas izlasi, viņam spēle veidojas grūtāk nekā sezonas laikā spēlējot klubā.

"Ja salīdzina, kā spēlēju klubā un izlasē, tas ir pavisam savādāk," norādīja Ābols. "Spēlēt vārtu priekšā ir tas, ko es daru ikdienā klubā, bet tad es atnāku uz izlasi un kaut kādu iemeslu dēļ es esmu pavisam citādāks. Ierāvies sevī, kaut kur trūkst pārliecības. Vajag būt darbam ar sevi. Jo vairāk būs tādu momentu, tad ātrāk atnāks pārliecība un ticība sev. Tik ļoti gribās uzvarēt un pārstāvēt savu valsti, dzimteni, ka tas pārvēršas kaut kādā liekā stresā, kas traucē spēlēt."

Pēc pirmās trešdaļas Latvija bija iedzinējos ar rezultātu 0:2, taču izlases kapteinis norādīja, ka pārtraukumā ģērbtuvē hokejisti centās saglabāt mieru, jo zināja, ka vēl nav spējuši laukumā parādīt labāko sniegumu.

"Noskaņa bija diezgan mierīga," stāstīja Ābols. "Kad nonācām iedzinējos, mēs nespēlējām savu spēli un to, ko bijām sarunājuši. Bija mirkļi, kad mēs to spēlējām, tad arī pārņēmām iniciatīvu. Visu laiku runājām, ka mūsu spēks ir ātrums, un, kad mēs spēlējām ātri, tad arī viņiem radās problēmas. Centāmies būt mierīgi, jo redzams uz laukuma bieži ripa pārlēca, piespēle aizgāja nepareizi, un lieki bļaustoties tikai radīt lieku stresu."

Grupu turnīru Latvija noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju. Lai pretendētu uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, Latvijai jāizcīna uzvara pamatlaikā.

B apakšgrupā pirmajā vietā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 12 punktiem piecās spēlēs ir Zviedrija, bet pa desmit punktiem piecās cīņās guvušas Čehija un ASV. Aiz labāko četrinieka ar astoņiem punktiem sešos dueļos ir Latvija, tālāk ar pieciem punktiem piecos mačos ir Norvēģija, četrus punktus sešās spēlēs guvusi Austrija, bet viens punkts sešos dueļos ir Lielbritānijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi