Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Savickis: Heikile komandu vairs nespēja savākt

No amata ceturtdien atbrīvotais Rīgas Dinamo galvenais treneris Kari Heikile pēdējās spēlēs, kuras Latvijas klubam bija ļoti svarīgas, nav spējis savākt komandu, tāpēc Rīgas Dinamo padome nolēma viņu no ieņemamā amata atlaist, aģentūrai LETA sacīja Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Kā zināms, no amata tika atbrīvots ne tikai somu speciālists Heikile, bet arī viņa palīgs Raimo Helminens, savukārt par galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprināts kluba ģenerālmenedžeris un viens no šīs sezonas Heikiles palīgiem Normunds Sējējs.

"Pēdējās spēles mums bija tā dēvētās sešu punktu spēles, pret tiešajiem konkurentiem turnīra tabulā, taču tajās ļoti labi varēja redzēt, ka Heikile komandu vairs nespēj savākt un izpildīt to uzdevumu, kurš viņam tika dots," lēmumu pamatoja Savickis.

Rīgas Dinamo padome lēmumu par izmaiņām treneru korpusā pieņēmusi bez lielām diskusijām diezgan lielā vienprātībā, jo visiem bijis skaidrs, ka ir nepieciešamas pārmaiņas, piebilda Savickis.

"Cerības tikt izslēgšanas spēlēs mums vēl nav zudušas, tāpēc arī pieņēmām šādu lēmumu. Kā saka, cerība mirst pēdējā, tāpēc vēl ir iespēja izmēģināt ko citu, censties saglābt sezonu," skaidroja Dinamo padomes priekšsēdētājs.

Sējējs par galvenā trenera pienākumu izpildītāju apstiprināts tāpēc, ka viņš bija atbilstošākā kandidatūra un ir lietas kursā par situāciju komandā. "Normunds kādreiz pats bija ļoti labs hokejists, ilgus gadus kā ģenerālmenedžeris veidojis komandu, bet šosezon veiksmīgi apvienojis divus amatus, strādājot arī kā trenera asistents. Vai viņš šajā amatā paliks līdz sezonas beigām, šobrīd atbildēt nevaru. Paskatīsimies, kā šajā pārejas periodā veiksies komandai," norādīja Savickis.

Savukārt lēmums par Helminena atbrīvošanu izrietējis no tā, ka viņu uz komandu uzaicināja Heikile un bija viņa cilvēks, atzina Savickis.

Heikile bija Rīgas Dinamo ceturtais galvenais treneris. Pirmās trīs KHL sezonas komandu vadīja slovāks Jūliuss Šuplers, 2011.gadā viņa vietā stājās soms Peka Rautakallio, taču 2012.gada novembrī viņš savā otrajā sezonā tika atbrīvots. Tobrīd par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Arti Ābolu, kurš oficiāli par galveno treneri tika apstiprināts pirms 2013./2014. gada sezonas un šajā amatā pavadīja divus gadus, bet vasarā pārgāja uz Toljati Lada vienību, jo ilgstoši nebija skaidrības par Rīgas komandas nākotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi