Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Savickis: jauna arēna varētu būt gatava divu gadu laikā

Dinamo Rīga pārstāvis Juris Savickis uzskata, ka jauna arēna var tikt uzbūvēta jau pēc diviem gadiem – 2012.gadā. Jaunas ledus halles projektēšana varētu prasīt astoņus mēnešus, bet vēl gadu prasītu būvniecība.

"Ja jūs šo nopublicēsiet, [Arēnas Rīga īpašniece] Rietumu banka domās, ka es blefoju ar mērķi radīt spiedienu. Uzrakstiet, ka tas nav nekāds spiediens, bet viss patiesībā tā arī notiek. Es viņiem pateicu: "Puiši, ja mēs nevienosimies, būvēsim savu arēnu."," tā laikrakstam Telegraf teicis J.Savickis.

Laikraksts gan piebilst, ka par savas arēnas būvniecību tiek runāts jau teju kopš kluba dibināšanas.

Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris laikrakstam izteicies, ka diez vai tās pārstāvji piekāpsies. Arēnai neesot milzu peļņas, to nedotē ne valsts, ne pašvaldība. Arēnas vadība neredzot loģiku īpašu nosacījumu noteikšanā hokejistiem, jo laikā, kad notiek hokeja spēles, tur nevar rīkot citus pasākumus. Viņš arī uzskata, ka savas arēnas uzturēšana Dinamo izmaksās vēl dārgāk. Savukārt J.Savickis izteicis gatavību konkurēt ar Arēnu Rīga. Par finansējuma piesaisti tikšot runās arī ar valsti un pašvaldību, jo tas tomēr esot "nacionāls projekts".

Arī Rietumu banka ir skeptiska par jaunas arēnas būvniecību. Tā uzskata, ka no komerciālā viedokļa ar vienu arēnu Rīgai patlaban pietiek. Banka vērtē, ka gadījumā, ja tiks būvēta vēl viena arēna, tā nebūs pelnoša. "Ja šo projektu īstenos privāti investori – nu, katrs var ieguldīt savus līdzekļus tā, kā uzskata par vajadzīgu. Tomēr ieguldīt nodokļu maksātāju naudu projektā, par kuru skaidrs, ka tas nesīs zaudējumus, piemēram, privātas hokeja komandas finanšu labuma dēļ, mūsuprāt, ir visai šaubīga iecere." Tomēr banka būtu gatava piedalīties vēl kādas halles būvniecībā, ja Rīgā, piemēram, tiks sarīkots pasaules čempionāts hokejā, kad viens no obligātiem nosacījumiem ir divas noteikta līmeņa arēnas. Šādā situācija Rietumu banka būtu gatava izskatīt aktīvu līdzdalību šādā projektā, piemēram, pēc publiskās un privātās partnerības shēmas.

Diena.lv jau ir vēstījusi, ka hokeja klubu neapmierina arēnas izmantošanas nosacījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi