Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Sējējs cer uz plašāku sastāva rotāciju, Dinamo meklēs risinājumu situācijai ar Jučeru

Visticamāk, līdz sezonas sākumam Rīgas Dinamo komandā sastāva papildinājuma vairs nebūs, lai gan rīdzinieku ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs laikrakstam Diena atzīst, ka nenoņems roku no transfēra tirgus pulsa. 

"Rīgas Dinamo komanda, tāpat kā Rīga, nekad nebūs gatava. Turpināsim skatīties, kas notiks transfēru tirgū, lai gan mums ir jārēķinās ar mūsu iespējām. Par vārtsargiem un aizsardzību tā kā būtu skaidrība, turpretim uzbrukuma līnijā gribētos nedaudz vairāk pieredzes," divas nedēļas pirms sezonas sākuma Dienai saka Sējējs. 

Trešdien klubs paziņoja par divu leģionāru - čehu vārtsarga Jakuba Sedlāčeka un slovāku uzbrucēja Marsela Haščāka - piesaisti, tāpat līgumi parakstīti ar jauno aizsargu Edgaru Siksnu (20) un uzbrucēju Kārli Ozoliņu (19). Viņu vecums ļauj spēlēt arī Jaunatnes līgas komandā HK Rīga. Jau iepriekš prognozējami par komandas kapteini ievēlēts 41 gadu vecais aizsargs Sandis Ozoliņš, viņa palīgi būs Georgijs Pujacs un Pols Šekura.

Komandā uz pārbaudes laiku atrodas arī aizvadītās sezonas otrais numurs vārtos Māris Jučers, kurš lauzta pirksta dēļ nedevās uz turnīru Prāgā un praktiski nav trenējies. Komandā ar līgumiem jau priekšā zviedrs Mīkaels Telkvists un Sedlāčeks. "Mēs Jučeru negribam zaudēt. Viņam ir vajadzīgs spēles laiks, tāpēc domājam, kāds varētu būt risinājums," situācijas atrisinājumu pašmāju vārtsarga labā meklēs ģenerālmenedžeris. 

Sējējs cer uz plašāku sastāva rotāciju sezonā, ņemot piemēru no Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās čempionvienības Maskavas Dinamo. "Ieskatoties Maskavas Dinamo pagājušās sezonas statistikā, būs redzams, ka neviens spēlētājs nebija laukumā visās 52 regulārā čempionāta spēlēs. Vidējais rādītājs bija no 35 līdz 40 spēlēm, visu laiku notika sastāva rotācija. Paturot komandā piecas pilnas maiņas, arī mēs līdzīgi varēsim rīkoties jaunajā sezonā. Tie, kuri nespēlēs, kārtīgi trenēsies. Bez traumām hokejs nav iedomājams, tā ka iespēja spēlēt būs visiem." 

Jau pirmdien plkst.19.30 Dinamo pirmā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas spēle ar Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas Lokomotiv, otrdien šajā pat laikā pretiniekos Kazaņas Ak Bars. Atkarībā no sekmēm, cīņā par vietu turnīrā ceturtdien būs jātiekas ar kādu no B grupas vienībām - Sanktpēterburgas SKA, Prāgas Lev vai Minskas Dinamo. Pērn turnīrā triumfēja tieši Rīgas Dinamo, finālā uzveicot Lokomotiv.

Jaunās sezonas sākums dinamiešiem būs 5.septembrī, kad Rīgā viesosies Minskas hokejisti. Pēc tam sekos smaga izbraukuma sērija maršrutā Zagreba (Medvescak) - Maskava (Spartak) - Doņecka (Donbass) - Maskava (CSKA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Rīgas Dinamo sastāva kandidāti
Vārtsargi: Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Māris Jučers
Aizsargi: Sandis Ozoliņš, Oskars Cibuļskis, Mets Robinsons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Edgars Siksna
Uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Marcels Hosa, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Kails Vilsons, Roberts Bukarts, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Mārtiņš Cipulis, Māris Bičevskis, Artūrs Kuzmenkovs, Juris Upītis, Deivids Sarkanis, Kārlis Ozoliņš, Marcels Haščāks

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi