Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Skudra oficiāli apstiprināts Ņižņijnovgorodas Torpedo galvenā trenera amatā

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņijnovgorodas Torpedo galveno treneri piektdien oficiāli apstiprināts latviešu hokeja speciālists Pēteris Skudra. 

Kaut 39 gadus vecais Skudra jau aizvadījis pirmos treniņus ar Torpedo komandu, līgums oficiāli būs spēkā no 1.maija. 

Krievu mediji jau iepriekš šonedēļ vēstīja, ka tieši Skudra kļūs par Torpedo galveno treneri. Šajā sezonā viņš pildīja asistenta pienākumus Novosibirskas Sibirj vienībā, bet konkursā par vietu Ņižņijnovgorodā esot apsteidzis tādus zināmus pretendentus ar daudz lielāku pieredzi kā Milošu Ržihu un Raimo Sumanenu. 

Iepriekš tika uzskatīts, ka Torpedo komandu vadīs līdzšinējais Sibirj vienības galvenais treneris Dmitrijs Kvartaļnovs, bet Skudra, iespējams, būtu turpinājis darbu kā viņa palīgs. Tomēr vēlāk Kvartaļnovs no šādas iespējas atteicās, bet Skudra uzreiz tika izvirzīts kā galvenais pretendents uz amatu. 

"Skudram ir skaidra saprašana par to, kā viņš veidos komandu un ar ko kopā dosies kaujā. Turklāt viņš prot ne tikai krievu, bet arī angļu valodu, kas ir svarīgs faktors leģionāru piesaistei. Viņš lieliski pārzina mūsu hokeju," iepriekš izteicies Ņižņijnovgorodas kluba sporta direktors Igors Bahmutovs. 

Pirms darba Sibirj komandā Skudra bija Kvartaļnova palīgs arī Čerepovecas klubā Severstaļ

Vārtsarga karjeras laikā Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas Bruins, Bufalo Sabres, Pitsburgas Penguins un Vankūveras Canucks. Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gadā, kad viņš Penguins rindās aizvadīja 37 spēles. 

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas Ak Bars, Novokuzņeckas Metallurg un Voskresenkas Himik

Torpedo komanda šīs sezonas regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma 11.vietā, bet vēlāk sekojošajā Cerību kausā nepārvarēja kvalifikācijas kārtu, piekāpjoties vēlākajiem kausa ieguvējiem Rīgas "Dinamo".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi