Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šodien pret armijas sporta klubu – zvaigžņoto SKA

Kopš KHL dibināšanas 2008.gadā, Rīgas Dinamo un Sanktpēterburgas SKA klubi oficiālās spēlēs (ieskaitot 2009/2010 gada play off) nūjas krustojuši 15 reizes, no kurām 10 reizes Ņevas krastu komanda ledus laukumu atstājusi ar smaidu uz lūpām. Taču rīdzinieku uzvarētās spēles vienmēr bijušas ar īpaši saldu garšu: kā lai aizmirst 2009.

gada 30.oktobra uzvaru Arēnā Rīga, kad Lauris Dārziņš ar kolosālu šķīlienu atslēdza Maksima Sokolova vārtus izejot viens pret vienu ar to? Daudziem hokeja līdzjutējiem gan šī spēle prātā palikusi dēļ leģendārās Jēkaba Rēdliha dūru cīņas ar SKA „motoru” Maksimu Ribinu, kurā pārliecinošu uzvaru guva Jēkabs un skanot spēles beigu sirēnai tablo rādīja tik patīkamo 4:1 par labu mūsējiem. Šī spēle bija arī lūzuma punkts Rīgas Dinamo spēlē, kas sezonu bija iesākusi ārkārtīgi neveiksmīgi. Turpinājumā rīdzinieki sāka uzvarēt daudz biežāk.

Nākamās trīs uzvaras pār vienu no 2009/2010 sezonas favorītiem tika gūtas 4 dienu laikā. Play off sērijā tieši rīdzinieki tika uzskatīti par SKA klientiem, taču realitāte SKA klubam izvērsās murgam līdzīga – inteliģentais amerikāņu treneris Barijs Smits bija spiests atvadīties no ambiciozā kluba trenēšanas un atgriezās ASV, kluba zvaigznes Sušinskis, Jašins, Čajaneks, Zubovs un citi bija spiesti taisnoties līdzjutējiem un masu medijiem par (ne)parādīto spēli un paļauties liktenim par nākotnes karjeras iespējām.

Klubs starpsezonā veica virkni skaļu darījumu piesaistot vairākus ārkārtīgi augstas klases spēlētājus (M.Veinhandls, T.Mortensons) tostarp arī no NHL – Maksims Afinogenovs, Deniss Grebeškovs, Jevgēņijs Nabokovs – spēlētāji, kas ne tuvu nespēlēja pēdējās vijoles NHL. Pēc uzvārdiem – viennozīmīgi līgas zvaigžņotākā komanda. Lai arī lielākā daļa Latvijas hokeja līdzjutēju (tajā skaitā raksta autors) ar bažām gaidīja sezonas atklāšanas spēli Sanktpēterburgā, rīdzinieki pārpildīto „Ledus pili” pameta ar paceltām galvām, lai arī pirmajās 7 minūtēs rezultāts bija mums nelabvēlīgs 0:2. Spēles beigu rezultāts – 5:4 mūsējo labā! Armijnieku atriebības vietā bija sanācis kārtējais grābeklis.

Kā vēlāk izrādījās, zaudējums rīdziniekiem nebija pārpratums – arī turpinājumā komanda spēlēja ārkārtīgi nestabili. No komandas galvenā trenera tika atbrīvots Aivens Zanatta, tika panākta vienošanās ar Jevgēņiju Nabokovu par līguma izbeigšanu, komanda vienojās ar čehu talantīgo darba rūķi Petru Pruhu un komanda sezonas otrajā pusē sāka rādīt atbilstošu spēli.

2010/2011 gada sezonā klubs pirmo reizi KHL pastāvēšanas vēsturē pārvarēja play off pirmo kārtu sērijā līdz 4 uzvarām ar 4:0 uzvarot principiālos pretiniekus – Maskavas Spartak. Otrajā kārtā ārkārtīgi spraigā cīņā tika atzīts nākamā finālista – Mitišču Atlant pārākums ar Milošu Ržigu priekšgalā. (Sērijā 3:4. Izšķirošā septītā spēle noslēdzās papildlaikā).

Šajā sezonā SKA robu galvenā trenera postenī aizpildīja jau minētais ekscentriskais čehs Milošs Ržiga, pie sevis izdevās pārvilināt Ufas Salavat Julajev snaiperi Patriku Toresenu un vēl pāris augstas klases spēlētājus (Ņeprjajevs pārnāca no Atlant, Kirils Koļcovs no Salavat Julajev), un komanda beidzot spēlē tā, kā no tās gaida jau gandrīz 4 gadus. Pēc aizvadītām 20 spēlēm klubs atrodas pārliecinošā līgas vadībā ar 48 punktiem, arī ielaistie vārti (tikai 36) ir vismazāk no visiem, pateicoties ne tikai lieliskai vārtsargu spēlei, bet arī aizsardzībai.

Padomus kā spēlēt pret šīs sezonas nepārprotamo līgas favorītu lai dod treneri – par to viņiem algu maksā. Mēs hokejistiem varam novēlēt atcerēties pērnās sezonas atklāšanas spēli, kurā mūsējiem uzvaru prognozēt atļāvās vien retais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi