Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Šovakar pārbaudījums pret ambiciozajiem zviedriem

Šovakar plkst. 21.15 Bernē sāksies pasaules hokeja čempionāta spēle starp Latvijas un Zviedrijas valstsvienībām.

Aptauja: Kā Latvijas izlasei šovakar veiksies spēlē ar Zviedriju?

Kā ierasts, sekot līdzi spēlei varēs arī portālā Diena.lv un Dienas žurnālista Māra Zemberga ziņām Twitter.

Vārtos tomēr Masaļskis

Arī spēlē pret Zviedriju Latvijas izlases vārtos stāsies Edgars Masaļskis, kurš pirmajā cīņā ar ASV ielaida četras ripas. Lai gan iepriekš Oļegs Znaroks teica, ka otrajā spēlē vārtus sargās Sergejs Naumovs, svētdienas novakarē jau bija citas ziņas - vārtos stāsies Masaļskis.

Izmaiņas skārušas arī uzbrucēju virknējumus. Lauris Dārziņš, Armands Bērziņš un Miķelis Rēdlihs atkal spēlēs vienā maiņā. Aigars Cipruss spēlēs ceturtajā maiņā ar Robertu Jekimovu un Gunti Džeriņu.

"Zviedru meistarību vērtēju ļoti augsti. Protams, atbalstu jaunākos spēlētājus, uzmundrinu viņus pirms spēles. Pa dienu pats gan cenšos domāt par citām pozitīvām lietām, bet spēlei koncentrēties intensīvu sāku pusotru līdz divas stundas pirms tās sākuma," teica Cipruss.

Izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks uzsvēra zviedru slidot prasmi un pārliecinošo ripas kontroli, kas ir vieni no viņu galvenajiem trumpjiem. "Par taktiku nav daudz ko runāt — tā nemainās jau gadiem ilgi. Ievēroju, ka ripu zonā ievada centra uzbrucējs, bet pēc tam uzbrukumam bīstami pieslēdzas aizsargs. Malējiem uzbrucējiem vajadzēs uzmanīt savus sedzamos."

"Viens no mūsu ieročiem varētu būt pretuzbrukumi. Uzmanīgi jānospēlē aizsardzībā. Arī zviedriem mēdz būt atslābuma brīži, kurus jācenšas izmantot."

Zviedri alkst medaļas

Jauna un ambicioza komanda — par Latvijas izlases nākamajiem pretiniekiem Zviedrijas izlasi jāatkārto pirms spēles sacītais par ASV. Desmit zviedru pirmo reizi spēlē pasaules čempionātā. Iegaumējiet 23.numuru Līnusu Umarku! Tā ir uzlecošā Skandināvijas hokeja zvaigzne.

Zviedrijas žurnālisti, lūgti raksturot Umarku (22 gadi), priekšplānā izvirzīja izlases jaunpienācēja spožo debiju. Pirmajā trešdaļā viņš izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Visā spēlē pret Austriju (7:1) Umarkam piecas piespēles, koeficients +5 un arī trīs noraidījumi.

Līnuss Umarks un Johans Harju (22) uzauguši mazā Zviedrijas pilsētiņā. Šosezon abi spēlēja elitsērijas klubā HF Lulea. Uz nākamo sezonu Umarks ar NHL klubu Edmontonas Oilers panācis vienošanos, ka par tramplīnu uz NHL kalpošot viena aizvadīta sezona Kontinentālajā hokeja līgā Krievijā.

Zviedrijas izlases galvenais treneris Bengts Oke Gustafsons sastāva izvēlē vienmēr bijis atturīgs pret NHL spēlētājiem. Treneris uzskatot, ka pārorientēšanās no NHL mazāka izmēra laukumiem uz Eiropas lielākajiem standartiem prasot laiku, turklāt pašmāju elitsērijas hokejisti nebūt neesot sliktāki. Šopavasar Gustafsons varēja dabūt Kolumbusas Blue Jackets aizsargu Kristianu Bekmanu, tomēr no viņa pakalpojumiem atteicās. Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā Bekmans neiekļuva Blue Jackets sastāvā, bet šādi aizsargi Zviedrijas izlasei nav vajadzīgi — par spīti tam, ka 2006.gadā Bekmans palīdzēja izcīnīt olimpisko zeltu.

Seši Zviedrijas izlases spēlētāji sezonu aizvadīja KHL čempionātā. Tonijs Mortensons AK Bars sastāvā ieguva Gagarina kausu. Jaroslavļas Lokomotiv spēlēja Markuss Nilsons, kuru 2003.gada pasaules čempionātā Turku smagi traumēja Kārlis Skrastiņš. Pārkāpuma tajā epizodē nebija, taču Nilsons alka atriebties un pirms dažiem gadiem Kolorādo Avalanche un Kalgari Flames spēlē abi izkāvās. Pēc Kārļa Skrastiņa teiktā, iniciators bijis zviedrs: "Toreiz mums vienam pret otru īsā laika posmā bija kādas astoņas spēles. Viņš uzprasījās, un es teicu — ja reiz tu gribi kauties, tad aiziet. Domāju, tas sen ir aizmirsts. Šim incidentam nebūs nekādas nozīmes pirmdienas spēlē."

Pēdējie divi pasaules čempionāti zviedriem sagādājuši vilšanos — divas reizes pēc kārtas zaudēts spēlēs par bronzas medaļām. 2006.gadā zviedri kļuva par olimpiskajiem un pasaules čempioniem. Šogad zviedriem esot ļoti labs kolektīvs. Pēc treniņiem ripu savākšanā uz ledus piedaloties arī izlases pieredzējušākais spēlētājs 36 gadus vecais aizsargs no Jaroslavļas Lokomotiv Johans Okermans. Spēlē pret Latviju sastāvu papildinās Stenlija kausa izcīņas 1.kārtā izkritušie uzbrucēji Kristians Huseliuss (Blue Jackets) un Patriks Berglunds (Blues).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ZEMBIS TWITTERĪ


* Seko Dienas žurnālista Māra Zemberga ierakstiem Twitter un uzzini vairāk par pasaules čempionāta aizkulisēm!

VIELA PĀRDOMĀM


Latvijas cerības
* Izcili laba vārtsarga spēle.
* Augsts izdevību realizācijas procents.
* Rezultatīva spēle vairākumā.
* Disciplīna visas spēles garumā.

Zviedrijas argumenti
* Atlētiska un ātra komanda.
* Individuālās meistarības pārākums visās pozīcijās.
* Jaunpienācējiem laba motivācija.
* Taktiski precīza spēle.PČ hokejā

UZZIŅAI

Latvija vs. Zviedrija
Bilance pasaules čempionātā

1997.gadā | 1:1
1999.gadā | 3:4
2000.gadā | 1:3
2001.gadā | 2:5
2003.gadā | 1:3
2004.gadā | 1:4
2005.gadā | 1:9
2007.gadā | 2:8

LASI VĒL


* 2014.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotājs kļūs zināms 8.maijā
* FOTOREPORTĀŽA: Bārtulis ieradies palīgā izlasei Šveicē
* Bukmeikeri netic Latvijas izlases uzvarai spēlē pret Zviedriju
* Znaroks: Redzams, ka spēlētāji alkst sevi pierādīt laukumā
* Jekimovs: Pret zviedriem ir ļoti grūti spēlē

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Miris bijušais Marokas izlases futbolists Barada

Bijušais Marokas vīriešu futbola izlases spēlētājs Abdelazizs Barada miris 35 gadu vecumā, ceturtdien pavēstīja viņa karjeras laikā pārstāvēti Francijas klubi Marseļas "Olympique...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi