Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sprukts: Lokomotiv sezonai ir labi sagatavojusies

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas klubs Jaroslavļas Lokomotiv jaunajai sezonai ir sagatavojies labi, uzskata šajā vienībā spēlējošais latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts.

Jauno sezonu Lokomotiv komanda ceturtdien sāka ar zaudējumu, kad izbraukumā ar 3:5 zaudēja spēcīgajai Sanktpēterburgas SKA vienībai, bet Sprukts izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Principā sezonai esam labi sagatavojušies. Mums ir jādodas laukumā un jādemonstrē labāka spēle visu 60 minūšu garumā, turklāt jāizmanto savas vārtu gūšanas iespējas un jāizvairās no kļūdām. Mums kopumā ir jātiecas uz komandas spēles piekopšanu," Sprukta teikto citē laikraksts Sovetskij Sport.

Ceturtdienas spēlē latvietis laukumā pavadīja 13 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu un izpildīja vienu spēka paņēmienu. Cīņu Sprukts noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Lūgts salīdzināt SKA un Lokomotiv komandu tagadējos modeļus ar tiem, kas savā starpā tikās pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā, latvietis to atteicās darīt. "Katra komanda spēlē tikai uz uzvaru. Šoreiz uzvarēja SKA, kas nozīmē, ka tā bija labāka."

Pagājušās sezonas Gagarina kausa duelī Jaroslavļas klubs spēja uzvarēt SKA sērijā ar 4-2.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas Lev  no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas Spartak, bet Ukrainas kluba Doņeckas Donbass dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība Soči un Toljati Lada, kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība Jokerit no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi