Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tambijevs nosauc U-18 izlases sastāvu PČ, federācijas uzdevums - sestā vieta

Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs otrdien nosauca 23 hokejistus, kuri piedalīsies pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

No sākotnēji nosauktā kandidātu saraksta izlasei klāt nācis aizsargs Ģirts Zemītis, bet cīņu par vietu sastāvā nav izturējuši Jānis Eisaks, Krists Apsītis, Kristaps Bazevičs, Edgars Hamjakovs, Filips Plostnieks, Rūdolfs Pētersons un Roberts Šmits.

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas U-18 izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs potenciālais līderis Zemgus Girgensons, kurš turnīra laikā būs aizņemts Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas Fighting Saints.

"Spēlētāji izprot manas prasības, mēs daudz strādājam, bet aizsardzība un spēle savā zonā paliek mūsu lielākā problēma," preses konferencē sacīja Tambijevs. "1994.gads vārtsargu un uzbrucēju vidū ir izdevies, taču ar aizsargiem ir pašvaki."

Treneris atklāja, ka kā pamatvārtsargs turnīru sāks šosezon Šveicē spēlējošais Elviss Merzļikins, bet līderiem čempionātā jābūt jau arī U-20 izlasē savu varējumu pierādījušajiem Teodoram Bļugeram, Ņikitam Jevpalovam un Robertam Lipsbergam.

Pagājušajā nedēļas nogalē U-18 izlase aizvadīja vienīgās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta, kurās ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Liepājas metalurga komandu, bet ar 5:6 pēcspēles metienos piekāpās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai HK Rīga.

Abas pārbaudes spēles komanda aizvadīja jau optimālajā sastāvā, kas cīnīsies pasaules čempionātā Čehijā. Čempionāts no 12. līdz 22.aprīlim notiks Brno, Znojmo un Brečzlavas pilsētās. Latvijas izlase spēlēs B grupā kopā ar Zviedrijas, Krievijas, Vācijas un Šveices vienaudžiem, bet A grupā cīnīsies Kanādas, ASV, Somijas, Čehijas un Dānijas U-18 izlases. Grupu uzvarētāji automātiski iekļūs pusfinālā, divas nākamās izlases spēlēs ceturtdaļfinālā, bet divas vājākās komandas cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Latvijas Hokeja federācija Tambijevam nospraudusi augstu mērķi - sestā vieta. "Tas būs grūti izdarāms, bet tā ir liela motivācija," atzina U-18 izlases galvenais treneris. 

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts dalībai pasaules čempionātā augstākajā divīzijā:

vārtsargi - Ivars Punnenovs (Klotenes Flyers, Šveice), Elviss Merzļikins (Lugano, Šveice), Nils Grīnfogels (Juniors);
aizsargi - Iļja Makarovs, Mārtiņš Oskars Freimanis (abi Liepājas metalurgs 2), Edmunds Augstkalns, Patriks Škuratovs, Rinalds Rosinskis, (visi Juniors), Rūdolfs Kalvītis (Shattuck-St. Marys, ASV), Matīss Gelažis (Grazz99ers, Austrija), Ģirts Zemītis (Rīga-95);
uzbrucēji - Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Roberts Lipsbergs, Artūrs Ševčenko (visi Rīga), Rihards Bukarts (Stupino Kapitan, Krievija), Georgijs Golovkovs, Kārlis Ozoliņš (abi Liepājas metalurgs 2), Edgars Kulda, Ričards Kondrats (abi Juniors), Daniels Riekstiņš (Rīga/Prizma), Teodors Bļugers (Shattuck-St. Marys), Martins Lavrovs (Pori Assat, Somija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi