Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Telkvistam pirmā sausā spēle šosezon, Dinamo uzvar arī Novokuzņeckā

Ceturtdienas pēcpusdienā Novokuzņeckā ar uzvaru pret vietējo Metallurg savu četru spēļu izbraukuma sēriju Krievijas Tālajos Austrumos noslēdza Rīgas Dinamo hokejisti - 2:0. Vārtus uzvarētājiem guva Aleksandrs Ņiživijs un Andris Džeriņš, bet Mīkaels Telkvists atvairīja visus 35 pretinieku metienus. Ar 24 punktiem 13 mačos Dinamo atguvuši 3.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet turpinājumā sešas dienas atpūtīsies pēc sezonas garākā izbraukuma.

Jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem Dinamo varēja atklāt rezultātu, bet brīnumainā kārtā ripa aiz mājinieku vārtsarga muguras tomēr nešķērsoja vārtu līniju. Līdz pirmā perioda vidum pēc Ņiživija un Polāka noraidījumiem Metallurg divas reizes varēja izmēģināt spēkus vairākumā. Trešdaļas 15.minūtē, spēlējot četri pret četri, Pols Šehura ar teicamu piespēli atrada Aleksandru Ņiživiju, kurš no diezgan šaura leņķa meta nekļūdīgi - 1:0! Turpinājumā vairāk darba bija Telkvistam, bet trešdaļas pēdējā minūtē zviedru vārtsargs glāba komandu pēc bīstama Jemeļina metiena. Šajā epizodē noraidījumu izpelnījās Hosa, bet Metallurg vairākums padevās visai haotisks un pēc 20 minūtēm minimālais 1:0 Dinamo labā. Otro periodu gan bija jāsāk mazākumā.

Mazākumu izturēt izdevās, piedevām visai drīz Novokuzņeckas komanda izpelnījās noraidījumu. Vairākumā un arī pēc tam rīdzinieki sāka varenu ofensīvu un praktiski neatstāja mājinieku aizsardzības zonu, tomēr vārtus gūt neizdevās. Komandas turpināja regulāri krāt noraidījumus, uz sodīto soliņu dodoties arī Reķim. Turpinājumā Dinamo aizsargi ļāva pret Telkvistu izslidot mājinieku uzbrucējam Vadimam Mitrjakovam, tomēr šajā duelī pārāks rīdzinieku vārtsargs. Jau mirkli vēlāk rīdzinieki panāk 2:0, kad pēc teicamas Ozoliņa piespēles vārtus guva Andris Džeriņš. Uzreiz pēc tam lieliska iespēja arī Vojteham Polākam, kurš izraujas viens pret Hovinenu, bet pārspēt nespēj. Otrās trešdaļas izskaņā aktivizējās Metallurg hokejisti, vairākkārt bīstami apdraudot Telkvista sargātos vārtus, tomēr pēc spēlētām 40 minūtēm uz tablo saglabājās 2:0 Dinamo labā.

Noslēdzošo trešdaļu pamatlaikā aktīvi sāka abas komandas. Drīz vien rīdziniekiem radās kārtējā iespēja vairākumā, kas arī šoreiz netika izmantots, bet brīdi vēlāk laukumā asumi - mūsējiem noraidīti Vilsons un Cibuļskis, mājiniekiem tikai viens hokejists. Mazākumu dinamieši izturēja godam, bet līdz spēles beigām atlika vēl nedaudz vairāk kā 10 minūtes. Lai atspēlētos, Novokuzņeckas hokejistiem nācās doties uzbrukumā, ko ar asiem pretuzbrukumiem centās izmantot mūsējie. Mača 58.minūtē komandas izpelnījās abpusējo sodu, bet galvenā intriga jau bija nevis uzvarētāja noskaidrošana - tas tāpat bija skaidrs, bet tas, vai Telkvistam izdosies neielaist nevienu ripu. Kopīgām pūlēm vārtus izdevās noturēt neskartus un Dinamo svinēja astoto uzvaru sezonas 13 mačos - 2:0. Metallurg komandai tas bija jau devītais zaudējums pēc kārtas.

KHL ietvaros Dinamo pratuši šo komandu apspēlēt astoņos no 11 savstarpējiem mačiem.

KHL regulārais čempionāts. 2013.gada 3.oktobris. Novokuzņecka, Sporta pils.

Novokuzņeckas Metallurg - Rīgas Dinamo 0:2 (0:1; 0:1; 0:0)

Vārti: 14:13 Ņiživijs (Šehura) 0:1; 31:27 Džeriņš (Ozoliņš, Meija) 0:2;

Vārtsargi: Niko Hovinens - Mīkaels Telkvists

Metieni: 35-25

Soda minūtes: 12-16

Dinamo sastāvs:

Vārtsargi: #32 Mīkaels Telkvists (#85 Rihards Cimermanis);

Aizsargi: #8 Sandis Ozoliņš (C) - #6 Arvīds Reķis, #80 Georgijs Pujacs - #33 Mets Robinsons, #11 Kristaps Sotnieks - #44 Oskars Cibuļskis, #55 Edgars Siksna;

Uzbrucēji: #73 Vojtehs Polāks - #18 Kails Vilsons - #81 Marsels Hosa, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #38 Pols Šehura - #47 Mārtiņš Cipulis, #87 Gints Meija - #25 Andris Džeriņš - #70 Miks Indrašis, #79 Vitālijs Pavlovs - #10 Artūrs Kuzmenkovs - #13 Gunārs Skvorcovs, #22 Andris Siksnis.

Pēc viesošanās Novokuzņeckā Dinamo atgriezīsies Rīgā, kur no 9. līdz 13.oktobrim aizvadīs trīs mājas spēles ar Ufas Salavat Julaev, Ņižņekamskas Ņeftehimik un Magņitogorskas Metallurg. Visas šīs komandas Austrumu konferencē atrodas spēcīgāko sešiniekā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo oktobrī

1.10 Novosibirskā ar Sibirj 4:1
3.10 Novokuzņeckā ar Metallurg 2:0
9.10 Rīgā ar Salavat Julaev
11.10 Rīgā ar Ņeftehimik
13.10 Rīgā ar Metallurg Mg
17.10 Bratislavā ar Slovan
21.10 Prāgā ar Lev
23.10 Rīgā ar CSKA
26.10 Sanktpēterburgā ar SKA
28.10 Mitiščos ar Atlant
30.10 Jaroslavļā ar Lokomotiv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi