Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Telkvists: Zaudējumu slogs un spiediens ir ļoti liels

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas Dinamo spēlētāji ieilgušo neveiksmju ietekmē izjūt pamatīgu spiedienu un ārkārtīgi vēlas uzvarēt, tāpēc nereti hokejistiem gadās pārcensties, kas gādā par lielu noraidījumu skaitu, uzskata vienības zviedru vārtsargs Mīkaels Telkvists.

Kā ziņots, pirmdien aizvadītajā cīņā Rīgas Dinamo izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:0, 1:2) zaudēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai līgas čempionvienībai Maskavas Dinamo.

Pēc cīņas Telkvists kluba oficiālajai mājaslapai internetā piedzīvoto zaudējumu skaidroja ar lielo noraidījumu skaitu.

"Maskavas Dinamo spēle vairākumā bija ļoti laba. Mūsu zonā viņi ripu kontrolēja pārliecinoši. Šie noraidījumi mums maksāja spēli," citēts zviedrs. "Mēs spējām pie 1:1 turēties pretī, bet, ja ir tik daudz spēlēts bez ripas, ir patērēti ļoti daudz spēki. Viņi iemeta otros un tad jau arī trešos. Sajūtas šobrīd ir ļoti sliktas."

Telkvists nemāk atbildēt, vai daudzie nopelnītie noraidījumi skaidrojami ar pretinieka fizisko pārspēku.

"Es vairāk koncentrējos uz savu spēli. Esam vienādos sastāvos vai mazākumā, man ir jārāda labākais sniegums. Bet es pieļauju, ka puiši vienkārši pārcenšas. Tas zaudējumu slogs un spiediens ir ļoti liels," uzsvēris vārtsargs. "Visi vēlas beidzot uzvarēt. Vēlme nekļūdīties un nospēlēt pēc iespējas labāk un agresīvāk ir milzīga, kā rezultātā sanāk pretējs efekts vai drīzāk jāsaka - defekts."

"Mēs otrajā trešdaļā izskatījāmies labāk. Daudz vairāk metām pa vārtiem. Pirmā un trešā trešdaļa bija bagātas ar noraidījumiem. Ir grūti spēlēt labi, ja ļoti daudz spēles laika esi atsities un spēlējis mazākumā," uzskata Telkvists. "Otrā trešdaļa tiešām bija laba, mēs izveidojām daudz vairāk vārtu gūšanas momentu nekā viņi. Žēl, ka neizdevās iemest, arī vārtu stabi glāba pretiniekus. Ir skumji, bet tas ir sports un, diemžēl, tā gadās."

Jau vēstīts, ka Rīgas Dinamo komanda spējusi uzvarēt pamatlaikā tikai vienā no 12 oktobra spēlēm.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas Dinamo ar 20 punktiem 22 spēlēs joprojām ieņem pēdējo, 14.vietu, bet Maskavas Dinamo ar 45 punktiem 21 mačā ieņem pirmo vietu, identiskā pozīcijā atrodoties arī visas līgas kopējā ieskaitē.

Turpinājumā Latvijas klubs izbraukumā aizvadīs vēl vienu maču, trešdien tiekoties ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi