Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Vārtsarga Šilova vietā uz turnīru izsauc Vītolu

Paredzētajam pamatvārtsargam neatlabstot no savainojuma, steigšus vajadzēja meklēt vēl vienu ripas ķērāju. Latvijas hokeja valstsvienības sastāvā pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā tomēr nebūs 2023. gada pasaules čempionāta (PČ) vērtīgākā spēlētāja Artūra Šilova. Viņa vietā turnīram pieteikts Ēriks Vītols. Latvija pirmo spēli turnīrā pret Slovēniju aizvadīja ceturtdien vēlu vakarā, spējot sākt turnīru ar panākumu (4:2). Latvijas izlase piektdien spēlēs ar Ukrainu (sākums 20.00) un svētdien – ar Franciju. Četru komandu konkurencē turnīra uzvarētājs iegūs ceļazīmi uz 2026. gada Milānas un Kortīnas d’Ampeco olimpiskajām spēlēm.

Sākotnēji Šilova palikšana ārpus pieteikuma pārbaudes spēlēs ar Dāniju tika skaidrota ar pārslodzi vasaras sagatavošanās posmā jaunajai sezonai. Lielā mērā šī iemesla dēļ arī vārtsargs iedzīvojies savainojumā. Situāciju skaidro Latvijas izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe: "Artūram bijusi ļoti ražīga vasara ar visnoslogotāko un nopietnāko treniņprocesu. Diemžēl kaut kur ir dabūta pārslodze, jo treniņi tika sākti jau jūnijā. No tā ir jāmācās. Artūrs ir cilvēks, kuram patīk strādāt un sajust veselīgu nogurumu, bet iepriekšējās nedēļās sāka parādīties sāpīte. Kā jebkurš hokejists mēģini tikt tam cauri. Sākumā mēģināja strādāt, tad pauzēt, tad mēģināja ilgāk pauzēt. Pienāca brīdis, kad it kā varētu atsākt trenēties. Treniņprocesā mēs mēģinājām, taustījāmies... Tomēr sapratām, ka viņš šajās spēlēs nevarēs būt. Spēļu grafiks ir ļoti saspringts. Nevaram Artūru ielikt uz vienu periodu un tad uz nākamajiem diviem citu vārtsargu. Tā tas nestrādā! Vārtsargam katrā situācijā ir jābūt simtprocentīgi gatavam. Turklāt ar šo turnīru viņam sezona nebeidzas. Ja tas būtu pasaules čempionāta noslēgums, varbūt vēl varētu riskēt. Šobrīd riskējot ir iespējams iegūt mēnešiem ilgi ārstējamu hronisku kaiti. Mēs apspriedāmies un sapratām, ka būs daudz godīgāk, ja spēlēs tas, kurš ir simtprocentīgi gatavs."

Par vārtsarga līniju Irbem nav satraukuma. "Labā ziņa ir tā, ka mums ir cilvēks kā tankā – Kristers Gudļevskis. Viņš ir iemests dažādās situācijās un guvis milzīgu pieredzi un briedumu. Mums nebija jāuztraucas par to, kā tas viss ietekmēs vārtsargu kolektīvu. Uzskatu, ka no vārtsargu puses tika aizvadītas divas veiksmīgas pārbaudes spēles pret Dāniju. Ēriks Vītols sevi ir labi parādījis Somijas augstākajā līmenī. Vārtsargu līnijā mums nav divu nomināli augstāk stāvošo vārtsargu (Elvja Merzļikina un Artūra Šilova – aut.), bet tā vai tā uzskatu, ka iztrūkuma mums nav. Mums vēl ir Ivars Punnenovs Šveicē. Vēl būtu varējuši piemeklēt vārtsargus, ja vajadzētu. To, kas ir gatavi ieņemt vietu vārtos, mums pietiek."

Hokejs

Pirmsolimpiskā kvalifikācija Rīgā

Ceturtdien, 29. augustā
Francija – Ukraina 7:2 Latvija – Slovēnija 4:2

Piektdien, 30. augustā
Francija – Slovēnija (16.00) Latvija – Ukraina (20.00)

Svētdien, 1. septembrī
Slovēnija – Ukraina (13.00) Latvija – Francija (17.00)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi