Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vilmaņa vārti papildlaikā nodrošina Panthers uzvaru pār Lightning pārbaudes spēlē

Latvijas uzbrucējs Sandis Vilmanis trešdien ar gūtiem vārtiem papildlaikā nodrošināja Floridas "Panthers" uzvaru 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē pār Tampabejas "Lightning" komandu.

Vilmanis un aizsargs Uvis Balinskis abi iekrāja pa rezultatīvai piespēlei arī pirmajos vārtos, bet "Lightning" rindās bez rezultativitātes punktiem palika uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Pirmos vārtus "Panthers" guva otrās trešdaļas ceturtajā minūtē, kad vairākumā pēc Balinska un Vilmaņa piespēlēm precīzu metienu izpildīja Zeks Dalpe.

Mājinieki "Lightning" atspēlējās mača 56.minūtē pēc Ņikitas Kučerova precīzā metiena, bet "Panthers" uzvaru papildlaika 15.sekundē ar spēcīgu plaukstas metienu no vārtu priekšas nodrošināja Vilmanis.

20 gadus vecais Vilmanis laukumā kopumā pavadīja 22 minūtes un trīs sekundes, no kurām trīs minūtes un astoņas sekundes spēlēja vairākumā. Jaunais uzbrucējs atzīmējās ar sešiem metieniem pa vārtiem, četriem spēka paņēmieniem, vienu kļūdu un pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņš tika atzīts arī par mača pirmo zvaigzni.

Balinskis laukumā pavadīja 22 minūtes un 43 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Vairāk par trim minūtēm aizsargs laukumā bija vairākumā un minūti un 11 sekundes mazākumā. Spēles protokolā latviešu aizsargs atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem, trīs bloķētiem metieniem, divām pārtvertām ripām, divām kļūdām un neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Girgensons spēlēja 15 minūtes un 59 sekundes no kurām divas ar pusi minūtes mazākumā. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, viena kļūda, uzvarēti desmit no 16 iemetieniem un neitrāls lietderības koeficients.

Vilmanis pirmssezonas pārbaudes spēlēs izcēlies ar trim gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, Balinskis iekrājis 0+2 bet Girgensona kontā ir viena rezultatīva piespēle.

Plānots, ka šo sezonu Vilmanis, kurš martā ar klubu vienojās par trīs gadu debitanta līgumu, iesāks "Panthers" fārmkluba Šarlotas "Checkers" rindās Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Panthers" pirms jaunās sezonas atlikusi vēl viena pārbaudes spēle 5.oktobrī viesos pret Losandželosas "Kings", savukārt Girgensona jaunā vienība "Lightning" pirms sezonas sākuma vēl 4.oktobrī viesos tiksies ar Karolīnas "Hurricanes" un 7.oktobrī mājās uzņēms Nešvilas "Predators".

Jaunā NHL sezona sāksies Eiropā, kur 4. un 5.oktobrī "Global Series" ietvaros Ņūdžersijas "Devils" Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiksies ar Bufalo "Sabres" komandu. Ziemeļamerikā pamatturnīra spēles sāksies 8.oktobrī.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijas vadošā skrējēja Caune mainījusi treneri

Latvijas vadošā vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune neturpina sadarbību ar treneri Raiti Ravinski un tagad strādā Uģa Joča uzraudzībā, žurnālam "Sporta Avīze" atkl...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi