Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vītoliņš: Varbūt vajag zaudēt šādi, lai zinātu, kā tas ir

Latvijas rādīto sniegumu mačā pret Čehiju var sadalīt divās dažādās daļās, sarunā ar žurnālistiem pēc zaudējuma pret Čehiju teica valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvija, vienīgos vārtus gūstot Artūram Kuldam, ar rezultātu 1:5 (0:5, 0:0, 1:0) atzina Čehijas pārākumu.

"Spēli varēja sadalīt divās daļās. Sākumā mēs zaudējām pilnīgi visu jau no pirmā iemetiena. Redzam, ka čehi saņēmās un parādīja klasi," pēc neveiksmes teica Vītoliņš. "Mēs zaudējām visas divcīņas, visus iemetienus, visas neitrālās ripas."

Viņš izcēla, ka, lai gan bija redzams, ka Latvijas hokejisti otrajā un trešajā periodā vēlējās uzvarēt, ar to šajā mačā bija par maz.

"Šoreiz starp gribēšanu un varēšanu bija ļoti liela starpība," stāstīja Vītoliņš. "Gribējām uzvarēt, bet bijām pārāk lēni. Čehi bija tiešām izgājuši spēlēt, bet mēs izgājām ar domu, ka varbūt sanāks."

Savu debiju pasaules čempionātā piedzīvoja vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš otrajā trešdaļā vārtos stājās Elvja Merzļikina vietā, un atlikušajā spēles daļā neviens pretinieku metiens vairs neatrada ceļu uz Latvijas izlases vārtiem.

"Vārtsargu maiņa bija loģiska, Artūrs labi nostāvēja, tāpēc malacis," vārtsargu paslavēja treneris. "No sākuma bija doma mainīt pirmās trešdaļas gait;a, bet tad izdomājām, ka labāk pēc pauzes."

Turpretī ne uzbrucēju, ne aizsargu virknējumos nekādas korekcijas spēles gaitā netika ieviestas, jo tādējādi tas izjauktu jau izveidojušos saspēli virknējumos.

"Šajā spēlē vaina nebija virknējumos," skaidroja Vītoliņš. "Te vaina bija, ka mēs vienkārši zaudējām divcīņās, kas ir katra individuālā spēlē. Var mainīt, ko vien gribi, bet, jāuzvar divcīņas. Jāsāk no individuālā snieguma tajās un metienos, tad arī viss sanāks. Beigās mēs redzējām, ka trešajā trešdaļā bija saspēle un bija komandas spēle. Tikām arī līdz metienam, tāpēc domāju, ka katram pašam ir jāpārdomā savas darbības un viss būs labi."

"No vienas puses varbūt labi, ka šādi zaudējām," piebilda galvenais treneris. "Varbūt vajag zaudēt šādi, lai zinātu, kā tas ir, un zinām, ka varam un vajag nospēlēt labāk."

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

B apakšgrupā līdere pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir Zviedrija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV un septiņiem - Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi