Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zembergs: Pierādiet, ka neesat sliktāki!

Kad sezonas laikā izskanēja informācija par iespējamo Rīgas Dinamo aiziešanu no Kontinentālās hokeja līgas, optimisti šādā scenārijā saskatīja arī pozitīvu iezīmi, piesaucot maijā gaidāmo pasaules čempionātu. Daudziem nebūs skaidrības par savu nākotni, tāpēc Prāgā rausies melnās miesās - apmēram šādā cerīgā noskaņā pavasari gaidīja viena daļa hokeja līdzjutēju.

Šonedēļ Prāgā ledus cīņas arī sāksies, pār Dinamo nākotni klājas biezi miglas vāli, bet pirms čempionāta gaisotne Latvijas izlases kontekstā ir piezemēta. Savainojumu lavīna papluinījusi sastāvu, iespēja sevi apliecināt pavērusies tiem, kas palikuši otrajā plānā vai vispār nav tikuši pie teikšanas augstākā līmeņa turnīros, taču pārbaudes spēļu ciklā degošas acis īsti nevarēja saskatīt.

Lai arī zinātāji uzsver, ka viens turnīrs nevar būtiski ietekmēt spēlētāja nākotni, tomēr ir diezgan daudz precedentu, kas liecina par pretējo. Latvijas izlasē patlaban par savu nākotni pilnīgi drošs var būt tikai Kaspars Daugaviņš, kuram turpinās līgumsaistības ar Maskavas Dinamo. Pārējiem laba statistika Prāgā, šķiet, lieti noderētu, jo gandrīz visiem vasarā būs jādomā, kur turpināt spēlētāja karjeru. No šā viedokļa raugoties, par motivācijas trūkumu nevajadzētu bažīties.

Vēl ir spēlētāji, kuri neiederējās Nolana koncepcijā un kuriem vajadzētu būt uzkrājušiem sportisko niknumu par iepriekšējā trenera pāridarījumu. Spilgtākie piemēri ir Roberts Bukarts un Kaspars Saulietis. Oļega Znaroka vadīšanas pēdējā gadā abi 2011. gada pavasarī Košicē deva vērā ņemamu ieguldījumu, lai Latvija saglabātu vietu elites grupā. Jau pēc pirmā pasaules čempionāta ar Nolanu pie vadības grožiem 2012. gadā Stokholmā abi vietu izlases sastāvā zaudēja.

Tad vēl ir spēlētāji, kā Maksims Širokovs, acīmredzot arī Renārs Demiters un Gunārs Skvorcovs, kuriem neviens no iepriekšējiem treneriem neredzēja vietu sastāvā. Vairāku vadošo hokejistu nebraukšana uz Prāgu ir atvērusi viņiem izlases durvis. Tagad ir laiks pierādīt, ka plaisa meistarībā no ilggadējiem izlases balstiem nudien nav liela.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi