Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zembergs pirms čempionāta: Izsalkuši paši un pretinieki

Lielā iespēja «izšaut» olimpiskajā gadā, kad liela daļa lielvalstu vadošo spēlētāju atvelk elpu, vairs neliekas tukša mākoņu stumdīšana. Kad viens aiz otra izlases līderi paziņoja par nespēlēšanu Minskā, pat Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam dūša noplaka. Būs labi, ja saglabāsim vietu elitē - televīzijas kameru priekšā sev neraksturīgi pieticīgs mērķu izvirzīšanā bija Kirovs. Ja rūpīgāk papēta izlases 2014. gada pasaules čempionāta modeli, nelielas bažas ir tikai par aizsardzības līniju.

Par pēdējo posteni šoreiz ir vismazāk bažu. Soču olimpisko spēļu abi brīnumdari Edgars Masaļskis un Kristers Gudļevskis atkal ir gatavi aizmūrēt vārtus, bet, kā zināms, mūsdienu hokejā vārtsargu nozīme tiek vērtēta pat no 50 līdz 70%. Uzbrukumā ir izdevies salipināt trīs labas maiņas. Arī trīs aizsargu pāriem ir pietiekami liela augstākā līmeņa spēļu pieredze. Ja Sanda Ozoliņa prombūtnē izdosies komandu savilkt vienā dūrē, pret Latviju var trūkties ikviens.

Ir gan arī piesardzību rosinoši motīvi. Atšķirībā no pagājušā gada šoreiz mūsējiem ir neparocīgs spēļu kalendārs. Pret fiziski spēcīgajām komandām Vāciju un Šveici būs jāspēlē, kad atpūtai paliks mazāk par 24 stundām. Iepriekšējā vakarā būs bijušas smagas spēles ar Somiju un Baltkrieviju. Ja skatāmies ceturtdaļfināla virzienā, spēles ar Vāciju un Šveici varētu būt pašas svarīgākās.

Lipmana piesardzībai, runājot par palikšanu elitē, arī ir zināma loģika. Vieglas spēles nav paredzamas no tā aspekta, ka dažiem pretiniekiem smeldz nesenie pāridarījumi. Vislielākās revanša alkas būs šveiciešiem, kuriem Latvija, uzvarot ar 3:1, aizlika kāju priekšā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas spēlē. Kazahstānai bija gandrīz vai neierobežots valdības atbalsts ceļā uz Sočiem, taču februāra kvalifikācijas turnīrā Rīgā Latvija bija pārāka ar 3:2. Baltkrieviem esam pāridarījuši vairākkārt, tāpēc 15 000 skatītāju klātbūtnē mājinieki pilnīgi noteikti centīsies atmaksāt par visām reizēm.

Nespēlējot ranga augšgala komandu līderiem (zviedriem varētu būt pat trešais sastāvs), spēku samēri tik tiešām būs stipri līdzvērtīgi. Jo interesantāk būs sekot līdzi notikumiem Minskā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi