Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Zembergs pirms spēles ar Austriju: Jāgatavojas presingam

Divi austriešu uzbrucēji dziļi ieslidoja zonā un izdarīja spiedienu jau iepriekšējā mačā pret rangā krietni augstāk esošo Čehiju, tāpēc puslīdz droši var paredzēt, ka līdzīgu taktiku Austrijas komanda pielietos arī spēlē ar Latviju. "Tik tiešām austrieši izdara spiedienu ar diviem uzbrucējiem, un spēlē gandrīz vai tikpat aktīvi kā Kanāda," Latvijas izlases galvenā trenera palīgs Kārlis Zirnis apstiprināja, ka jāgatavojas uz presingu no austriešu puses.

Latvijas izlases sestdienas rīta nodarbībā treneru Kārļa Zirņa un Jura Klodāna vadībā uz ledus darbojās pret Vāciju nespēlējušies hokejisti (vārtsargi – Ervīns Muštukovs un Jānis Kalniņš, aizsargi – Jānis Andersons un Māris Jass, uzbrucēji – Lauris Bajaruns un Koba Jass), kā arī jaunais Rodrigo Ābols. Pret Vāciju spēlējošajiem hokejistiem brokastis bijušas nedaudz vēlāk, kā pārējiem, jo gandrīz visi pēc sāpīgā 1:2 zaudējuma neesot varējuši savlaicīgi aizmigt.

Zirnis sacīja, ka sastāvs spēlei ar Austriju tikšot nosaukts pēc komandas pusdienām. Jau piektdienas vakarā Latvijas pārstāvjiem esot pateikts, ka par Sprukta 5+20 minūšu pārkāpumu Disciplinārās komitejas sēde netikšot sasaukta un diskvalifikācija Jānim netikšot piespriesta. Pārējie spēlētāji pārmetumus neesot izteikuši, jo visi apzinās, kā pēc spēles juties Sprukts. "Janka pārdzīvoja, jo viņš ir komandas spēlētājs. Tas ir tikai normāli un neviens viņam virsū neklupa."

Turpinot par gatavošanos Austrijas spēlei, Zirnis norādīja, ka vispirms jau nedrīkst atkārtot pieļautās kļūdas. "Apzināmies, ka ar daudzajiem noraidījumiem mēs paši sev esam lielākais ienaidnieks," skaidroja Zirnis. "Būs jāspēlē maksimāli vienkārši, lai izkļūtu no austriešu spiediena. Divi viņu spēlētāji dodas pretī spēlētājam ar ripu arī viduszonā."

Austrija IIHF rangā ir viszemāk no visām elites grupas komandām – 16. vietā. Latvija ieņem 9. vietu. Uz jautājumu, vai Latvija pret pastarīti spēlēs kā otrais numurs, Zirnis sacīja, ka turnīra tabula nenorāda uz austriešiem kā uz pastarīšiem. Austrija ar četrās spēlēs iegūtajiem 2 punktiem ir 7. vietā. Latvijai piecās spēlēs ir 2 punkti un 8. vieta.

Austrijas komandai nesekmējas ar vārtu gūšana. Pirmajā spēlē austrieši bullīšos apspēlēja Šveici (4:3), taču pēc tam Zviedrijas vārtos iedabūja tikai vienu ripu (1:6), bet pret Franciju (0:2) un Čehiju (0:4) palika uz nulles. Pēdējā spēlē ar čehiem pirmajā periodā Austrijai bija pat situācija viens uz vienu ar vārtsargu un pretuzbrukums trijatā pret vienu aizsargu, bet nobeiguma fāzē pietrūka meistarības.

Grācas junioru komandā Austrijā šosezon strādā bijušais Latvijas izlases treneris Haralds Vasiļjevs. Prāgā Haralds ir ieradies uz trīs dienu treneru semināru un pirms spēles ar Vāciju nedaudz pastāstīja par situāciju Austrijas hokejā. "Austrijas klubos drīkst spēlēt trīspadsmit leģionāri, tāpēc vietējie spēlētāji ir atbīdīti otrā plānā. Ko lai viņi parāda, ja sezonas laikā viņiem bijis ļoti ierobežots spēles laiks. Taču tik un tā izlasē ir spēlētāji, kuri var izšķirt mača iznākumu. Piemēram, Mihaēls Rafls sezonu aizvadīja NHL (Flyers sastāvā 67 spēlēs 28 (21+7) punkti). Labs metiens ir viņa brālim Tomasam Raflam. Ir vēl vairāki pietiekami meistarīgi uzbrucēji, tā kā aizsardzībā Latvijas spēlētājiem vajadzēs būt uzmanīgiem."

Latvijas un Austrijas spēles sākums sestdien pulksten 17.15 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi