Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zembergs pirms spēles ar Kazahstānu: Nesarežģīt stāvokli grupā

Septiņas spēles grupu turnīra stadijā ir objektīvāka mēraukla spēka samēru noteikšanai nekā savulaik, kad pēc trijām spēlēm jau zuda iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā un draudēja izkrišana uz 1. divīziju, taču arī pie pašreizējās izspēles kārtības veidojas situācijas, kurās labāk ir nesarežģīt stāvokli.

Sliktāko scenāriju nekad negribas šķetināt, taču vismaz spēlētājiem derētu ielāgot, kas Latviju sagaida zaudējuma gadījumā Kazahstānai. Pēc tam būs spēles ar grupas vadošajām komandām ASV un Krieviju, bet pēc tam divu spēļu trieciencikls - pret mājiniekiem baltkrieviem, kuri ir uz pacēluma viļņa, un pagaidām stūrī iedzīto Šveici. Jāņem vērā, ka pirms spēles ar Šveici - līdzīgi kā pirms mača ar Vāciju - atpūtai paliks mazāk par 19 stundām. Puslīdz skaidrs, ka ar pašreiz iegūtajiem trijiem punktiem vietas saglabāšanai elitē nepietiks. Uzvaras gadījumā Latvijai jau būs seši punkti, un tas būs vēl viens solis pretī ceturtdaļfinālam. Pagājušajā gadā iekļūšanai play-off stadijā pietika ar desmit punktiem.

Šī gada čempionāts gan apliecina pirms turnīra izteiktos paredzējumus, ka spēku samēri ir stipri izlīdzinājušies. Amizanta ir aina B grupas turnīra tabulā. Pēdējās divas vietas ieņem olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēji somi un pasaules vicečempioni šveicieši. Pēc sudraba medaļu iegūšanas pagājušajā gadā Šveicei sastāvā palikuši desmit spēlētāji, un, kā redzams, šādas izmaiņas ir būtisks trieciens valstī ar vienu no spēcīgākajiem nacionālajiem čempionātiem Eiropā. Vēl gan pāragri norakstīt šveiciešus, lai gan iekļūt ceturtdaļfinālā viņiem būs ļoti sarežģīti.

Latvijas izlasē pirms izbraukšanas uz Minsku treneri runāja par trim līdzvērtīgiem trijniekiem, bet pagaidām priekšējā līnijā vezumu velk tikai pirmais - Daugaviņa virknējums. Bez punktiem ir Vasiļjeva maiņa, kas pret Kazahstānu paliks nemainīga, turpretī trešajā maiņā treneri intensīvi meklē trešo uzbrucēju, kuru pielikt klāt Girgensonam un Indrašim. Paredzams, ka pret Kazahstānu šai maiņā tiks izmēģināts Juris Štāls. Ceturtajā maiņā ir plānots saglabāt saikni: Džeriņš - Meija, kuri pretiniekus var pārsteigt, spēlējot skaitliskajā mazākumā. Pret Kazahstānu treneri tik tiešām mēģina salipināt iespējami labākos virknējumus.

No diviem puslīdz vienādi labiem vārtsargiem pret Kazahstānu spēlēšot Edgars Masaļskis. Arī tāpēc, ka pēc tam būs spēle ar ASV, bet Ziemeļamerikas stils ir labāk zināms Kristeram Gudļevskim.

Vēl liela nozīme būs izvēlētajai taktikai. Jācer, ka šoreiz treneri atkal trāpīs mērķī - līdzīgi kā pirmajā spēlē ar Somiju.

Lasiet vairāk Diena.lv īpašajā Pasaules čempionāta sadaļā, kur iespējams piedalīties arī prognožu spēlē!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Futbolistes portrets. Luīze Lorence

Veiksmīgi savienot futbola spēlēšanu hobija līmenī ar divām darba vietām, studijām maģistrantūrā un jaunības izbaudīšanu nemaz nav neiespējami. To lieliski pierāda Luīze Lorence, viena no FK "...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi