Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zembergs Sočos: Jābūt visiem piramīdas posmiem

Elkam un iespējai viņu redzēt darbībā var būt nozīmīga loma kāda jauna talanta ienākšanai attiecīgajā sporta veidā. Pirms sešiem gadiem Ventspilī notika Eiropas čempionāts šorttrekā, kurā daudzcīņā triumfēja Haralds Silovs. Ja toreiz tā nebūtu noticis, Sočos, visticamāk, nestartētu Latvijas pārstāvis Roberto Puķītis.

Šis ir uzskatāms piemērs tam, cik svarīgi sportā ir aizpildīt visus piramīdas posmus un cik nozīmīgi ir pašu mājās sarīkot augstākā līmeņa sacensības. Ja ir viens pasaules klases sportists, tad neizbēgami būs jaunie censoņi, kuri centīsies viņam līdzināties. Protams, jābūt arī bāzēm, kur talantiem attīstīties. Silovs jau labu laiciņu kā pārkvalificējies par ātrslidotāju, bet, viņam sasniedzot tikpat saviļņojošu panākumu šajā sporta veidā kā pirms sešiem gadiem šorttrekā, nākamais «puķītis» neparādīsies pie apvāršņa, jo nav ne ātrslidošanas trenera, ne arī lielā slidošanas celiņa. Šorttrekā tas viss ir. Ventspilī darbojas mākslīgā ledus halle, tur dažādos līmeņos slido ap 70 jauniešu, un treneris Māris Birzulis ir apliecinājis, ka līdz junioru līmenim prot sagatavot lietaskokus. Strādāt augstākā līmenī viņam iespēja nav dota.

Puķīša gadījumā gan pāragri runāt par nākamo čempionu. Tomēr ieklausīties Silova teiktajā Dienai varbūt ir vērts. «Puķītim ir labi dotumi, lai turpinātu progresēt. Viņam nevajadzētu pāriet uz ātrslidošanu, turpretī Jēkabam Saulītim gan varbūt to vajadzētu apdomāt.» Par Saulīti runāja kā par Silova tradīciju turpinātāju, bet pēdējā gada laikā viņš attīstībā ir apstājies.

Turpmākie gadi Puķītim būs ļoti nozīmīgi. Viena lieta ir elitei pietuvoties, bet pavisam cita tajā pilntiesīgi iekļauties. To uz savas ādas jau izjuta Silovs. Viņš saprata, ka būt pašā spicē ar milzīgu darbu vien nepietiek, jābūt arī izteiktām dotībām. «Korejā man jau ir jāiet uz medaļu,» pārliecību pauž Puķītis. Nevar noliegt, ka Sočos viņš ir saņēmis emocionālo lādiņu turpmākajam darbam, bet neizbēgami būs arī karjeras smagie posmi. Sočos tomēr viņam kaut kādā ziņā paveicās, bet jebkurā gadījumā vēlu Roberto veiksmi nākamā mērķa sasniegšanā.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi