Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ātruma cilts: kā latvietis izcīnīja vēsturisku uzvaru pasaules kartinga čempionātā

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tās galvenais varonis ir Kristaps Gasparovičs, kurš nule kā izcīnījis pasaules čempiona titulu kartingā prestižajās Rotax MAX Challenge Grand Finals sacensībās Portugālē DD2 Masters vērtējumā.

Kristaps kartingā ir visu mūžu, bet pēdējo gonku pirms vēsturiskā panākuma aizvadījis 2016. gadā Itālijā. "Rotax" sacensības ir pirmais viņa lielais starts pēc piecu gadu pauzes, turklāt sacensības sakritušas ar 32. dzimšanas dienu, kad viņš starp 36 citu valstu nacionālo un starptautisko čempionātu uzvarētājiem izcīnījis uzvaru. Visiem braucējiem bijusi vienāda tehnika un doti pieci treniņi jeb 50 apļi līdz kvalifikācijai, līdz ar to uzvarējis labākais no labākajiem.

Emocijas pēc uzvaras, uz ko iets visu mūžu, ir grūti aprakstāmas. Kristapa tēvs, kartingu pasaulē labi zināmais Ēriks Gasparovičs, Paulam Timrotam stāsta, ka sen nebija raudājis un piedzīvojis tādas sajūtas kā Portugālē. Ēriks dēlam vienmēr ir palīdzējis, lai sportists varētu šo ceļu iet, un kā vienu no lielākajiem trumpjiem izceļ tieši jaunību un pieredzes bāzi, kas ļāva gudri izcīnīt uzvaru. Liela nozīme bijusi arī draugu un līdzjutēju atbalstam, kuri palīdzēja ar padomu, lai kopīgiem spēkiem adaptētos situācijai.

Pauls atzīst, ka apskauž Kristapu, jo viņš kā pieaudzis cilvēks īsteno savu bērnības sapni gan trasē, gan strādājot par kartingu mehāniķi un treneri Kuveitā, Bahreinā un citviet pasaulē. Kā tas iespējams un kurp tālāk vedīs Kristapa sportista karjera, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā" un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi