Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ātruma cilts video: vai Timrots spēs nosēdināt Airbus lidmašīnu?

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā Pauls Timrots pirmo reizi mūžā meties galvu reibinošā ātruma piedzīvojumā gaisā – viņš izmēģina Airbus A220 simulatoru un izaicina profesionālu pilotu ātruma sacīkstēs virtuālā trasē.

Lidmašīnu pacelt gaisā ir nežēlīgi dārgi, un dzīvē visas situācijas nav iespējams izspēlēt. Savukārt simulatorā topošie piloti var apgūt visas vajadzīgās iemaņas, lai lidojums būtu drošs. AirBaltic Training izpilddirektors Kristaps Lapsa zina stāstīt, ka Airbus A220 lidmašīnas simulators spēj pilnībā aizstāt reālo dzīvi un simulēt visu – no dabas parādībām un lidostām līdz visām iespējamajām atteiču situācijām, kas var rasties lidojuma laikā.

Airbus A220 simulatora kataloga cena ir vairāk nekā 16 miljonu eiro, bet tas atmaksājas ar 100% atdevi, jo strādā 24/7.  

AirBaltic pilotam Artūram Minkevičam lidošana ir aicinājums no bērnudārza laikiem. Viņš nāk palīgā Paulam Timrotam, kurš pirmo reizi dzīvē mēģinās simulatorā pacelt un nosēdināt 60 tonnu smagu un 35,1 metru platu lidmašīnu. Lidmašīnas pacelšanās ātrums ir 134 mezgli, un, izrādās, liela nozīme ir darbam ar pedāļiem. Tāpēc Paulam nav laika priecāties par Rīgas skatiem no augšas, un viņš atzīst, ka lidmašīnas simulators viņam ir par traku, jo trūkst disciplīnas un stresa momentos sāk jukt pedāļi.

Lai revanšētos, Paulam padomā nervoza intriga ­– viņš piedāvā Artūram pirmo reizi mūžā izmēģināt autosporta simulatoru ar cerību, ka tajā spēs turēt līdzi pilotam. Artūrs atzīst, ka nav pieradis pie tādiem ātrumiem un līkumiem pie automašīnas stūres, bet ir gatavs pieņemt izaicinājumu.

Vai pilota prasmes un iemaņas noderētu braukšanā pa ielu, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.    

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi