Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Batons: Par titulu cīnās Alonso un Fetels

Cīņa par čempiona titulu atlikušajā sezonā notiks starp Fernando Alonso un Sebastianu Fetelu, uzskata “McLaren” pilots Džensons Batons.

Fetels ar uzvaru Singapūrā pietuvojās kopvērtējumā Alonso līdz 29 punktiem, kamēr Batons, kurš finišēja otrais, no līdera atpaliek 75 punktus. Batona komandas biedrs Luiss Hamiltons, kurš izstājās esot vadībā Singapūras GP, Alonso zaudē 52 punktus.

“Šobrīd kādam būs grūti noķert Alonso, ja neskaitām Sebu (Sebastianu Fetelu),” Batons skaidroja intervijā BBC. “Cīņa par titulu ir starp viņiem abiem – mums pārējiem ir liels punktu deficīts, lai gan priekšā vēl tāls ceļš līdz čempionāta izskaņai.”

Atlikušajos sešos posmos viens pilots var izcīnīt maksimums 150 punktus. Tieši Fernando Alonso stabilitāte ir ļāvusi viņam noturēt līderpozīciju kopvērtējumā. Trešā vieta Singapūrā bija Alonso septītais pjedestāls pēdējos desmit posmos un spānis ir izstājies tikai vienu reizi – Spa trasē, kad viņu no trases izsita Romēns Grožāns.

Tostarp iepriekš tuvākais Alonso sekotājs kopvērtējumā Luiss Hamiltons ir iztājies trīs reizes pēdējos piecos posmos, kamēr Fetels un Batons nesasniedza finišu iepriekšējā posmā Itālijā.

“Tas parāda, ka vienai neveiksmīgai sacīkstei ir ļoti liela nozīme,” turpināja Batons. “Alonso tas piemeklēja Spa, Luisu Spa un Singapūrā, bet Sebu un mani Moncā. Bez stabilitātes ir grūti sadeldēt lielu deficītu kopvērtējumā.”

Tostarp Luiss Hamiltons, kurš Singapūrā izstājās pārnesumu kārbas defekta dēļ, ir paziņojis, ka nepadodas un centīsies izcīnīt uzvaras visos sešos pēdējos psomos. Arī “McLaren” boss Martins Vitmāršs ir atzinis, ka Batonam iespējams ir pienācis laiks upurēt savas niecīgās izredzes kopvērtējumā, lai palīdzētu savam komandas biedram cīņā par titulu.

“Mums ar Džensonu bija saruna par šo tematu – viņš pats par to ieminējās,” skaidroja Vitmāršs. “Viņš ir komandas spēlētājs, taču es nekad nelūgtu viņam upurēt savu pozīciju – ja kas tāds tiks darīts, tad tā būs viņa paša iniciatīva. Ja viņš vēlas darīt to, kas palīdzētu komandai, tad tā ir viņa paša izvēle.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi