Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Baumanis pagaidām nav iekļauts PČ rallijkrosā Latvijas posmu dalībnieku sarakstā

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis pagaidām nav iekļauts pasaules čempionāta Latvijas posmu Neste World RX of Rīga dalībnieku sarakstā, informē sacensību rīkotāji RA EVENTS.

19.-20.septembrī jau piekto gadu notiks Neste World RX of Rīga, kas pirmo reizi vienā nedēļas nogalē uzņems uzreiz divus Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallijkrosa čempionāta posmus.

Latvijā divos posmos startēs 18 piloti, tai skaitā pasaules čempioni rallijkrosā Timijs Hansens (2019.) un Juhans Kristofešsons (2017., 2018.), šī brīža Eiropas čempions rallijkrosā Supercar klasē Robins Larsons, un latvietis Reinis Nitišs. Tāpat 19. un 20.septembrī CSDD Biķernieku Trasē par uzvaru Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klasē cīnīsies 17 piloti, kā arī vairāki Projekt E dalībnieki, kuri trasē dosies ar elektroauto.

Rīgā piedalīsies visas sešas komandas, kas savu dalību izziņoja jau pirms sezonas sākumā - "ALL-INKL.COM Munnich Motorsport" ("Seat Ibiza", piloti Renē Munihs un Timo Šeiders), "GRX Taneco" ("Hyundai i20", piloti Timurs Timerzjanovs un Niklass Gronhelms), "Team Hansen" ("Peugeot 208", piloti Timijis Hansens un Kevins Hansens), "UNKORRUPTED" ("Renault Clio", piloti Gērlains Šišerī un Roks Bacuška), "Monster Energy GCK RX Cartel" ("Renault Megane", piloti Andreass Bakeruds un Liams Dorans), kā arī "KYB Team JC" ("Audi S1", pilots Robins Larsons).

Šiem pilotiem visas sezonas gaitā pievienosies arī Kristofešsons (Kristoffersson Motorsport, Volkswagen Polo), Antons Marklunds (GCK Bilstein, Renault Megane) un Jani Pasonens (Ferratum Team, Ford Fiesta), kuri posmos startēs individuālajā braucēju ieskaitē.

Tāpat iepriekš nosauktajiem pievienosies arī piloti, kuri startēs atsevišķos  posmos, un kuri 2020.gada sezonā par diviem no tādiem izvēlējušies tieši Rīgā gaidāmos etapus. Šogad tādi ir trīs - Kristiāns Sabo (Gronholm RX komandas Hyundai i20), Enzo Ide (Team JC Race Teknik komandas Audi S1) un Reinis Nitišs (ESmotorsport komandas Škoda Fabia), kurš dalību Rīgas sacensībās apstiprināja vien pirms pāris stundām.

Tikmēr neskaidrība šobrīd valda ap iespējamo Jāņa Baumaņu dalību Rīgas posmā - dalībnieku sarakstā līdzās KYB Team JC komandas pieteikumam nav norādīts pilota vārds. Kā nesen atzinis pats autosportists, joprojām turpinās darbs pie finansējuma nodrošināšanas, lai viņš varētu startēt Rīgas posmos. Līdz ar to, šobrīd neatbildēts paliek jautājums, vai Baumanis startēs Neste World RX of Rīga, vai šajos divos posmos viņu vēlreiz aizstās 2016.gada pasaules rallijkrosa čempions Matīass Ēkstrems, vai varbūt Rīgā startēs abi divi autosportisti un uz starta varēs redzēt kopumā jau četras Audi S1 automašīnas.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajos divos posmos Zviedrijā Baumanis nestartēja un arī šajā nedēļas nogalē Somijā plānotajos etapos viņš nepiedalīsies.

Pēc Latvijas posmiem sezonas turpinājumā paredzēti etapiBeļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi