Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baumanis rallijkrosa pasaules čempionāta Rīgas posmā startēs elektroautomašīnu klasē

Latvijas pilots Jānis Baumanis rallijkrosa pasaules čempionāta Rīgas posmā (Neste World RX of Rīga) startēs elektroautomašīnu klasē, informē sportista komanda.

Baumanim tā būs debija šogad izveidotajā elektroautomašīnu čempionātā Projekt E, kur latviešu sportists pārstāvēs Ferratum komandu ar Ford Fiesta automašīnu.

Šo sezonu Jānis Baumanis sākotnēji plānoja aizvadīt KYB Team JC sastāvā, taču Covid-19 pandēmijas seku rezultātā sponsoriem nācās veikt izmaiņas savos finansējumu plānos, kā rezultātā Zviedrijas un Somijas posmos Baumaņa vietu ieņēma 2016.gada pasaules rallijkrosa čempions Matīass Ēkstrems. Pēc panākumiem pirmajos posmos, paredzams, ka zviedru sportists turpinās cīņu par titulu arī Rīgā notiekošajā dubultposmā nākamajā nedēļas nogalē.

Tiesa, Baumanis atkal apvienos spēkus ar "Ferratum" un Rīgas posmā piedalīsies "Projekt E" čempionāta sacensībās, izmēģinot savus spēkus elektroautomašīnu konkurencē, kas straujiem soļiem rallijkrosā sāk aizvietot ierastās automašīnas ar iekšdedzes dzinēju.

Kā pauž Baumanis, abas puses bija ļoti apmierinātas, tādēļ šāds sadarbības turpinājums ir loģisks. "Esmu ļoti priecīgs par šo izdevību, jo ļoti vēlējos izmēģināt spēkus tieši ar elektromašīnu, kurai ir paredzama liela nākotne autosportā, jo rallijkross varētu būt pati pateicīgākā e - autosporta disciplīna," komanda citē Baumāna teikto.

Viņš ar E- Projekt mašīnu iepriekš braucis salīdzinoši nedaudz - pāris reizes Austrijā, kā arī pagājušogad Biķernieku trasē pēc pasaules čempionāta posma Rīgā. "Pirmie iespaidi bija ļoti pozitīvi. Mašīna ir ļoti ātra un braukšanas ziņā tā nedaudz atšķiras no ierastajām Supercar automašīnām. Tomēr jāsaprot, ka dēļ papildus svara šiem auto dinamika nav pielīdzināma Supercar mašīnām, bet tas jau ir tikai laika jautājums līdz baterijas kļūs vieglākas. Ļoti gaidu nākamās nedēļas sestdienu, kad varēšu sēsties pie stūres un atkal izmēģināt šo automašīnu, atgriežoties trasē pēc ilgā pārtraukuma," stāsta Baumanis.

Projekt E čempionātā šosezon paredzēts aizvadīt četrus posmus. Sezonas atklāšanas posmā Zviedrijā uzvaras laurus plūca amerikānis Kens Bloks. Neste World of Rīga laikā risināsies otrais posms, kam rudens beigās sekos Beļģijā un Vācijā. Čempionātā tiek izmantotas STARD izstrādātās 450 kilovatu jaudīgās pilnpiedziņas automašīnas ar trim motoriem.

Lai labāk sagatavotos sacensībām Biķeniekos, Jānis Baumanis ir piekritis startēt autokrosa sacensībās Igaunijā savas bijušās Reinsalu komandas sastāvā. Zīmīgi, ka iepriekš šīs komandas sastāvā startējuši arī tādi piloti kā Andreass Bakerūds un Marko Mertins.

"Samērā nesen, kad "Reinsalu" uzzināja, ka nebraukšu pasaules čempionātā Zviedrijā un Somijā, man piedāvāja atkal pievienoties komandai, ar kuru 2015.gadā izcīnījām Igaunijas čempiona titulu "SuperCar" klasē. Norunājām, ka tas būtu interesanti  - palīdzēt testēt viņu jauno auto. Tagad tiku uzaicināts veikt testu sesiju un sestdien ar to pašu auto piedalīšos Igaunijas čempionāta posmā, lai izmēģinātu spēku samērus ar citiem konkurentiem," stāsta Baumanis.

Baumanis marta beigās papildināja KYB Team JC komandas rindas. Sākotnēji pilotu sastāvs 2020.gada sezonai jau bija nokomplektēts, bet KYB Team JC atļauju startēt čempionātā saņēma pēc pārējo komandu un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) piekrišanas.

Iepriekšējā sezonā Baumanis posmos Norvēģijā un Kanādā ieņēma vietas pirmajā trijniekā, bet kopvērtējumā viņš bija sestais. Latvietis piecos etapos bija starp sešiem finālistiem.

Iepriekšējās trīs sezonas Baumanis pārstāvēja STARD vienību, bet pirms tam vienu gadu brauca Austria komandā.

Baumanis ir 2015.gada Eiropas čempions un 2014.gada bronzas medaļas laureāts Super 1600 klasē. 2016.gadā viņš aizvadīja pirmo pilno sezonu planētas meistarsacīkstēs SuperCar ieskaitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi