Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Beidzot gavilē Ķegumā

Jonass MXGP klasē pirmo reizi uz pjedestāla Latvijas posma sacensībās.

Stabils sniegums abos braucienos un pelnīta otrā vieta aiz sezonas līdera. Latvijas labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass pasaules čempionāta (PČ) 6. posma sacensībās Ķeguma trasē abos braucienos finišēja otrais. PČ sezonas līderis slovēnis Tims Gajsers bija ātrākais abas reizes. 

Nākamais posms 8. maijā Itālijā.

Sestdienas kvalifikācijas sacensības jau parādīja, ka pēc sezonas ievadā pārdzīvotajām likstām Pauls ir gatavs pacīnīties par vietu uz pjedestāla. Pauls izlaida pirmo posmu plaukstas cīpslas operācijas dēļ un atteicās no starta otrajā braucienā iepriekšējā posmā, jo visu dienu mocījās ar vēdera sāpēm. Ķegumā kvalifikācijā Jonass bija otrais aiz spāņa Horhe Prado, bet priekšā kopvērtējuma līderim Gajseram. Tiesa, kvalifikācijā labi bija veicies arī Argentīnā, kur Jonass pat uzvarēja, toties sacensībās palika tūlīt aiz goda pjedestāla 4. vietā.
Trijotne cīnījās par uzvaru arī svētdien pirmajā braucienā. Pēc starta visiem pa priekšu aizbrauca Prado. Otrais bija Gajsers, taču jau pirmajā aplī viņu apdzina Jonass. Kad bija veikta puse distances, Gajsers sāka apdraudēt Paula pozīciju. Kad bija palikušas sešas minūtes, slovēnis arī tika garām Jonasam un pēc tam arī Prado. Pēdējā aplī notika negaidīts pavērsiens. Pēdējā tramplīnā spānis riskēja, cenšoties apsteigt Gajseru, taču piezemējoties aizskāra Tima pakāļējo riteni un krita. Tā rezultātā otro vietu ieguva Jonass.

Otrajā braucienā startā ātrākais jau bija Pauls. Prado pēc kritiena nespēja pilnīgā atgūties un cīnījās par vietu otrajā desmitniekā, turpretī Gajsers taktiku nemainīja. Nogaidīja izdevīgu brīdi un distances pirmajā pusē pārņēma vadību. Jonasa otro pozīciju neviens nopietni neapdraudēja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi