Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Berķis: ";Neveiksmes sākās ar avāriju Talsos";

Jau trīs nedēļas atpakaļ ir noslēdzies Latvijas rallija čempionāts. Čempionu tituli un godalgas ir sadalītas. Daži piloti noslēdza sezonu kā nepārspēti, bet kā vienu no spēcīgākajām ekipāžām, kurai tā arī neizdevās izcīnīt čempionāta godalgas, var minēt Jāni Berķi un Edgaru Čeporju. Viņiem 2WD ieskaitē ceturtā vieta.

Portāls NORDSPEED jautāja ekipāžas pilotam Berķim par sezonas veiksmēm un neveiksmēm. Pirmais jautājums bija par Igaunijas rallija čempionāta pēdējo startu Sāremā, kur ekipāža nestartēja: “Igaunijā plānojām startēt visu sezonu, bet, kad sezonas vidū piedzīvojām divas izstāšanās pēc kārtas, pieņēmām lēmumu Igaunijas čempionātu vairs neturpināt un pievērsties tikai Latvijai.”

Pēdējā posmā pilots piedzīvoja izstāšanos jau pirmajā ātrumposmā: “Rallijā “Latvija” pats pieļāvu pilnīgi muļķīgu kļūdu, kura noveda pie pusass nolaušanas. Pārslēdzoties no augstāka pārnesuma, sanāca nobloķēt riteņus, kas neļāva pārslēgties pietiekami labi. It kā saslēdzos, bet dodot gāzi sapratām, ka kaut kas nav kārtībā.”

Pilots norāda, ka šādā kļūda noveda pie izstāšanās arī pēdējā posmā.

Jautājām Berķim par sezonu kopumā, kas mainījās sezonas otrajā pusē, kad tika piedzīvotas izstāšanās: “Hronisku kaišu nav. Viss, manuprāt, sākās ar nelaimīgo Talsu avāriju. Tam sekoja dzinēja defekts Madonā, tad pārtrūkusi siksna Otepē, tad neveiksmīgs dzinēja regulējums Kurzemē un visbeidzot mana kļūda pie ātruma pārslēgšanas.”

Atgādinām, ka Madonas rallijā ekipāža piedzīvoja iespaidīgu avāriju, kad pēc neveiksmīgi izbraukta tramplīna, mašīna izkūleņoja starp kokiem.

Kā norāda pilots, sezona kopumā ir izvērtusies neveiksmīga, ņemot vērā notikumus pēdējos posmos: “Veiksmīgākā bija visa ziema, kurā tiešām braucām ātri un bez kļūdām. Bija šādi tādi sīkumi, bet kopumā visi ziemas ralliji bija finišēti un aizvadīti godam.”

Ekipāža no četriem veiktajiem ziemas rallijiem izcīnīja trīs uzvaras un vienu otro vietu savā klasē, kā arī bija starp ātrākajām ekipāžām starp vienas ass piedziņas braucējiem.

Kā norāda Berķis, sezona ekipāžai jau ir noslēgusies un pamazām būs jāuzsāk gatavošanās nākamajai: “Pa nākamo sezonu zinu tikai to, ka startēšu. Ar ko, to visticamāk zināšu nākamā gada sākumā.”

Visbeidzot jautājām par interesanto seju uz mašīnas motora pārsega: “Sejai uz mūsu “kapota” īpašas nozīmes nav, tā ir mums pazīstama mākslinieka brīva izpausme. Nākamgad mašīnas dizainam arī pievērsīsim lielāku uzmanību.”

LRČ sezonas kopvērtējums >>

Jāņa Berķa/Edgara Čeporjus ekipāžu šogad atbalstīja: AS Ventbunkers, Latvijas Avīze, Ideju Foruma bibliotēka, SIA Baltimar VT, Coca Cola, SIA Molips un motoru sporta portāls NORDSPEED.COM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi