Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Caterham komandu var izslēgt no F-1

Pirmās formulas (F-1) komanda Caterham tiek vainota spiegošanā un varētu tikt izslēgta no sacensībām, vēsta britu mediji.

Caterham vadību intelektuālā īpašuma aerodinamikas jautājumos zagšanā apvaino Force India vienība. Savukārt Marussia komanda ir pārliecināta, ka tādā veidā Caterham ieguva negodīgas priekšrocības, kad 2010.gadā abas vienības ienāca F-1.

Pagājušajā nedēļā jau tiesa atzinusi, ka Caterham izmantojusi tos pašus aerodinamikas dizaina elementus bolīdam, ko Force India, un piespriedusi vienībai naudas sodu.

Tomēr Force India nav apmierināta ar 21 000 mārciņu (17 661 lata) naudas sodu un tagad prasa piemērot daudz nopietnākas sankcijas pret vieniem no F-1 pastarīšiem. Kā ziņots, līdzīgs skandāls F-1 risinājās pirms pieciem gadiem, kad Ferrari apvainoja McLaren-Mercedes nelikumīgi iegūtas tehniskās informācijas izmantošanā. Toreiz McLaren-Mercedes komanda tika izslēgta no Konstruktora kausa ieskaites un saņēma naudas sodu 100 miljonu dolāru apmērā.

Caterham tādu naudas summu diez vai pavilks, tāpēc iznākums ir tikai viens - izslēgšana no F-1, britu medijiem ziņo anonīmi avoti F-1.

2010.gadā F-1 ienāca trīs jaunas komandas - Hispania Racing Team (HRT), Lotus Racing (tagad Caterham) un Virgin Racing (tagad Marussia). Tiek ziņots, ka Caterham, izmantojot Force India aerodinamisko platformu, ne tikai ieguvusi priekšrocības pār konkurentiem, bet arī ietaupījusi miljoniem mārciņu.

Pirmajās divās sezonās neviena no jaunajām F-1 komandām pie punktiem nespēja tikt, tomēr pēc papildrādītājiem Lotus Racing (Caterham) abas reizes bija augstāk par konkurentiem, kas savā kontā ļāvis iepludināt bonusu miljonus.

Arī šosezon jau pēc pirmajiem diviem posmiem šīs trīs komandas ir vienīgās, kuras vēl nav spējušas izcīnīt nevienu punktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi