Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dakaras rallijā Andu kalnos ātrākais Petransels

Dienā, kad Dakaras rallijā bojā gāja franču motobraucējs Tomass Bordžins, motociklu klasē ātrāko laiku uzrādīja Kurts Kaselli, bet automobiļu ieskaitē pirmo vietu izcīnīja kopvērtējuma līderis Stefans Petransels.

Dakaras rallija 7. posms notika Andu kalnos un sportisti sacentās vairāk kā 3300 metru augstumā virs jūras līmeņa. Dienas laikā no Kalamas uz Saltu tika veikts 417 km garš pārbrauciens un 218 km garš ātrumpoms.

Motociklu klasē amerikānis Kurts Kaselli no “Brasil KTM” komandas ieguva pirmo uzvaru Dakaras rallijā, turklāt viņš ir pirmais, kurš to paveicis debijas reizē kopš Rubena Farijas panākuma 2006. gadā. Jāpiezīmē, ka Kaselli šogad ieguva otro vietu Ziemeļamerikā populārajās bezceļu sacensībās “Baja 1000″, bet Dakaras rallijā brauc ar KTM motociklu, kas iepriekš bija paredzēts Markam Koma.

Kaselli par 1 minūti un 23 sekundēm apsteidza kopvērtējuma līderi Olivjē Peinu no “Yamaha France” komandas un Frančesko Lopesu, kuriem pilnīgi vienāds rezultāts un 7. posmā dalīta otrā/trešā vieta. Lopess tagad pacēlies uz otro vietu kopvērtējumā un atrodas vairāk kā 6 minūtes aiz līdera Peina, bet turpat trešajā vietā seko Davids Kasto. Savukārt Sirils Desprē piektdienas posmā mocījās ar ātrumkārbas defektu un faktiski visu dienu bija spiests iztikt bez piektā pārnesuma. Viņš atkrita uz piekto vietu un Peinam zaudē jau 14 minūtes.

Vieglo auto vērtējumā kalnos, kur turbo motoriem ievērojami zūd jauda, “X-Raid Mini” pilots Stefans Petransels bija ātrākais, taču viņam nav ievērojami izdevies atrauties no sava sīvākā konkurenta Nasera Al-Atijas, kurš šodien pazaudēja tikai nedaudz un kopvērtējumā atpaliek nedaudz vairāk par 3 minūtēm. Trešo vietu saglabā Žinels de Viljē.

Smago automobiļu vērtējumā “Petronas De Rooy Tatra” komandas pilots Žerārs de Rojs guva vēl vienu uzvaru, jau piekto no septiņām iespējamajām, un kopvērtējumā vēl mazliet atrāvies no tuvākā sekotāja “Kamaz” pilota Eduarda Nikolajeva, kurš tagad ir 22 minūtes aizmugurē.

Tikmēr kvadriciklu ieskaitē 7. posmā uzvara čīlietim Sebastianam Palmam no “Nextel Can-Am” vienības, bet tikai 32 sekundes viņam zaudēja kopvērtējuma pirmās vietas īpašnieks Markoss Patronelli no “Yamaha Argentina”, kuram joprojām ievērojams pārsvars pār tuvāko sekotāju – vairāk kā stunda.

Raksts tiks papildināts ar rezultātiem…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi