Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Dāma kļūst par čempioni un pārraksta Latvijas autokrosa vēsturi

Pirmo reizi Latvijas autokrosa vēsturē pie čempiones titula tikusi sieviete - izcīnot panākumu B600 klasē, par valsts čempioni kļuvusi Beate Klipa, informēja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.Svētdien notikušajā Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējā posmā Klipa nobrauca pārliecinoši, izcīnot otro uzvaru četros posmos.

Vienu posmu pirms sezonas beigām viņa kļuvusi neaizsniedzama čempionāta kopvērtējumā. Šis ir pirmais gadījums, kad dāma kļuvusi par Latvijas autokrosa čempioni.Otro vietu Smiltenē guva Dāvis Aupe, bet smagā cīņā par trešo vietu pārsteidza debitants Kaspars Meņģelis, kurš pieveica pieredzējušo vicečempionu Valteru Zīvertu, izcīnot vietu uz pjedestāla savās debijas sacīkstēs.Tikmēr vienu posmu pirms sezonas beigām par Open klases čempionu kļuvis Agris Brediks, kuram tas ir otrais tituls.Brediks bija favorīts visu sacensību garumā, taču fināls sarūpēja pārsteigumu - viņa automašīna noslāpa starta brīdī un nācās cīņu sākt no pēdējās vietas. Aizraujošās cīņās viņš apdzina vienu konkurentu pēc otra, līdz noķēra arī līderi Lauri Unāmu. Abu duelī gan Unāms noturēja pirmo vietu. Savukārt ar otro pozīciju pietika Bredikam, lai kļūtu par divkārtēju čempionu. Trešais Smiltenes posmā bija Jānis Dreimanis.Savukārt par bērnu Beta bagiju Latvijas čempionu Smiltenē tika kronēts Everts Henilāns. Viņš pārliecinoši uzvarēja arī posmā, bet otrais bija lietuvietis Normants Lepšis, trešā - Kitija Jeršova.Tikmēr 1600 klasē tika aizvadīts aizraujošs galveno sezonas favorītu Anda Vantera un Rūdolfa Bogena duelis. Vanters visa posma garumā braucienos bija spiests aizstāvēties pret Bogena uzbrukumiem, kas radīja neskaitāmus abu mašīnu kontaktus, turklāt abi dienas gaitā izbaudīja arī mašīnas atrašanos uz sāniem. Finālā pārāks par Bogenu tomēr bija Vanters. Trešā pozīcija tika Andim Kļavam, kurš pirms šī posma bija kopvērtējuma līderis. Pirms pēdējā posma uz titulu pretendē Vanters, Bogens, Kļava un Raimonds Mūrnieks, kuri atrodas astoņu punktu robežās._Super 2000 _klasē finālā neveiksmes piedzīvoja kopvērtējuma līderi Ainārs Kenigsbergs un Rihards Dainis, kuri izstājās ar motora problēmām. Līdz ar to situācija kopvērtējumā saasinājās. Uzvaru guva Juris Spīķis, kurš šādā veidā atgriezās cīņā par čempiona titulu. Otrais smagā cīņā bija Mārtiņš Starks, bet trešais - Edijs Varnas.VAZ Klasika klasē finālā no starta līderpozīcijā nonāca Arnis Odiņš, taču brauciena vidū viņu apdzina pērnais čempions Imants Kolomenskis. Nosargājot uzvaru līdz finišam, Imants kļuva par pirmo, kurš šajā klasē guvis otro uzvaru sezonā. Panākums ļauj Kolomenskim atgriezties arī šķietami zaudētajā čempiontitula dalīšanas cīņā. Otro vietu sasniedza Odiņš, bet trešais - Edijs Zimza.Pēdējais Latvijas čempionāta posms norisināsies neitrālā trasē 13.septembrī Lietuvā, kas būs arī Baltijas čempionāta pēdējais posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi