Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dambis un Saukāns ieņem 21.vietu rallijreida Zīda ceļš noslēguma kopvērtējumā

Latvijas pieredzējušie autosportisti Andris Dambis un Māris Saukāns, kas startē ar elektropiedziņas automašīnu OSCar eO, ceturtdien izcīnīja 21.vietu rallijreida Zīda ceļš pēdējā, piektajā, posmā. Arī noslēguma kopvērtējumā Dambis/Saukāns pakāpās uz 21.pozīciju.

No citām Latvijas ekipāžām pēc piektā posma uz 14.vietu pakāpās latvieši Māris Vilcāns un Daira Vilcāne (Mitsubishi Pajero), bet ar OSCar braucošie Toms Brants/Mārtiņš Tūters (Unimotors) noslēguma kopvērtējumā ieņēma 24.pozīciju.

Savukārt Latvijas komandas Re Autoclub ekipāža ar tēvu un dēlu Aleksandriem Terentjeviem (Toyota Land Cruiser) no Krievijas noslēguma kopvērtējumā ierindojās 55.vietā.

Kā ziņots, ceturto posmu trešdien nepabeidza ar Krievijas licenci startējošais Latvijas autosportists Aldis Vilcāns kopā ar ukraini Vladimiru Makarenko, kuri sacensībās piedalījās ar Mitsubishi Pajero automašīnu, kā arī Re Autoclub ekipāža ar krieviem Antonu Meļņikovu un Antonu Nikolajevu (Mitsubishi Pajero).

Tikmēr pasaulslavenais Somijas autorallija meistars Tonijs Gardemeisters pārī ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu, kuri arī pārstāv Re Autoclub un brauc ar Mitsubishi Pajero, no sacensībām bija spiesti izstāties trešdien soma traumas dēļ.

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Krasnodaras novadā, Krievijas dienvidos, kur spēcīgu lietusgāžu izraisīto postošo plūdu dēļ gājis bojā vismaz 171 cilvēks, rallijreida organizatori pieņēma lēmumu atcelt sacensību pēdējo posmu, kuram piektdien bija jānoslēdzas Gelendžikā. Līdz ar to šāgada rallijreids Zīda ceļš noslēdzās ceturtdien Maikopā.

Zīda ceļš notika ceturto gadu pēc kārtas, un šajā laikā tās kļuvušas par respektablām un pazīstamām sacensībām, kurās piedalās pasaules vadošās komandas un rallijreidu profesionāļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi