Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

DĀR braucējs de Viljerss uzvar rallijreida Dakara devītajā posmā; uzvarai kopvērtējumā tuvojas al Atija

Dienvidāfrikas pārstāvis Žinels de Viljerss (Toyota) otrdien uzvarēja Dakaras rallijreida devītajā posmā, kamēr katarietis Nasers Al-Atija (Toyota) tuvojas sava ceturtā uzvarētāja titula iegūšanai.

51 gadu vecais Kataras sportists otrdien Vadi ad-Davasiras apkārtnē 491 kilometra trasē 287 kilometru ātrumposmā ierindojās trešajā vietā, uzvarētājam de Viljersam zaudējot minūti un četras sekundes.

Deviņas sekundes de Viljersam piekāpās cits DĀR braucējs Henks Leitgans ("Toyota").

Savukārt tuvākais katarieša konkurents kopvērtējumā Sebastjens Lēbs ("Bahrain Raid Extreme") ierindojās piektajā vietā, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 11 sekundes.

49 gadus vecais 2009.gada čempions Viljerss pēc finiša izteicās, ka viņam nav saprotams, kā viņš un viņa automašīna tradicionāli kļūst labāki sacensību gaitā.

"Jāsaka, ka pirmā nedēļa nebija ideāla," viņš teica. "Tas bija ļoti stresaini un garīgi ļoti, ļoti nogurdinoši - noteikti kaut kas tāds, ko es negribētu piedzīvot vēlreiz, bet tas tagad ir aiz muguras. Es nezinu, kāpēc mēs bieži uzvaram beigās. Būtu jauki uzvarēt arī sākumā, bet šķiet, ka mums veicas labāk, jo ilgāk turpinās rallijs. Tāpēc varbūt rallijam ir jābūt trīs nedēļas garam."

Kopvērtējumā Al-Atija Lēbu apsteidz par 39 minūtēm un piecām sekundēm, bet 58 minūtes un 44 sekundes katarietim zaudē Saūda Arābijas pilots Jazīds Al-Radži ("Overdrive Toyota").

32 minūtes un 16 sekundes uzvarētājam zaudēja "Kreda" komanda ar lietuvieši pilotu Antanu Jukneviču un latviešu stūrmani Didzi Zariņu. Viņiem posmā tika 43.vieta.

Kopvērtējumā Lietuvas/Latvijas ekipāža ierindojas 39.vietā, līderim zaudējot 29 stundas 24 minūtes un 42 sekundes.

Motobraucēju klasē otrdien uzvaru svinēja čīlietis Hosē Florimo ("Honda"), kurš par minūti un 26 sekundēm apsteidza argentīnieti Kevinu Benavidesu un par minūti un 47 sekundēm - ASV sportistu Rikiju Brebeku ("Honda").

Kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījās austrietis Matīass Valkners ("Red Bull KTM"), kurš posmā bija ceturtais, apsteidzot britu Semu Senderlendu ("GasGas"), kurš finišēja 14.vietā, gandrīz par sešām minūtēm. Tagad Valkners apsteidz Senderlendu par divām minūtēm un 12 sekundēm.

Trešais ir francūzis Adrjēns van Bēverēns ("Monster Energy Yamaha"), kurš līderim zaudē trīs minūtes un 56 sekundes.

Rallijreids 12 posmu garumā norisināsies līdz 14.janvārim ar finišu Džidā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 44.reizi, un trešo reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens aizpagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi