Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Darbu atsāks ilgstoši slēgtais Kandavas kartodroms

Vairāku pozitīvu pārmaiņu rezultātā jau nākamgad plānots atjaunot Kandavas kartodroma darbību, vēsturiskajā trasē organizējot sporta treniņus, kā arī vietēja un starptautiska mēroga kartinga sacensības, informē trases īpašnieku pārstāvis Ģirts Ļaudaks.

Trasei ir jauns īpašnieks – uzņēmums SIA Kartodroms, kas nodrošinās trases darbību atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka gan motosporta trašu darbību, gan arī trokšņu normas.

Iepriekš 2014.gada 27.jūnijā Kandavas novada dome apturēja SIA Braukšanas mācību centrs piederošās kartingu trases, kas atrodas Jelgavas ielā 16, Kandavā, darbību un aizliedza kartingu trasi ekspluatēt. Visas sacensības un pasākumi 2014.gadā tika atcelti. 

"Plānots, ka kartinga trases darbība jaunā kvalitātē pilnībā tiks atjaunota jau nākamsezon, bet jau pašlaik trasē norisinās pirmie treniņbraucieni. Pateicoties sporta federāciju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Kandavas domes atbalstam, šobrīd ir visi priekšnosacījumi, lai jauni un pieredzējuši sportisti varētu atsākt treniņus un sporta aktivitātes," uzsver Ļaudaks. 

Kopš 2015. gada septembra, izsoles rezultātā, trases apsaimniekošanu ir pārņēmis tās jaunais īpašnieks. Tā un trases apsaimniekotāju mērķis ir sniegt savu ieguldījumu Kandavas novada sporta un tūrisma infrastruktūras attīstībā, uzlabojot pilsētas un novada iedzīvotāju labklājību.  Kandava vienmēr ir bijusi Baltijas un Latvijas kartinga galvaspilsēta, bet kartings – nozīmīga un neatņemama nacionālā sporta sastāvdaļa. 

Jau 31. oktobrī trasē tika veikta Kandavas trases radītā trokšņa ietekme uz apkārtējo vidi pārbaude, kuras ietvaros tika vērtēts, vai tā atbilst jaunajiem Ministru kabineta noteikumiem. Veiksmīgo testu rezultātā 2016. gadā Kandavas Kartodroms varēs organizēt gan sporta treniņus, gan arī vietēja un starptautiska mēroga sacīkstes atbilstoši MK Nr.16 Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība noteikumiem, kas ir Eiropas un starptautiskai praksei atbilstoši un nosaka gan motosporta trašu darba laikus, gan arī trokšņu normas. Tāpat tie nosaka, ka trasēm, kas atrodas pilsētās, būs jānodrošina patstāvīga trokšņu monitoringa sistēma, lai pastāvīgi spētu noteikt radīto trokšņu atbilstību normām.

2016. gada sezonā trases darbība notiks atbilstoši noteikumiem, paredzot ne vairāk kā piecus sporta treniņus nedēļā, darba dienās no plkst. 9 līdz 20, bet sestdienās no plkst. 9 līdz 18. Vietējā un starptautiskā mēroga sacīkšu laikā aktivitātes paredzētas no plkst. 8 līdz 20. 

Trases apsaimniekotāji turpinās strādāt arī pie trases radītā trokšņa intensitātes samazināšanas, plānots testēt elektrokartingus, ar mērķi tos izmantot komerciāliem pasākumiem un īres kartingu aktivitātēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi