Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

De Viljerss uzvar Dakaras piektajā posmā; uzvarētājs motociklu klasē finišē ar lauztu degunu

DĀR braucējs Žinels de Viljerss (Toyota) ceturtdien izcīnīja uzvaru rallijreida Dakara piektajā posmā vieglo automobiļu klasē, kamēr motociklu klasē uzvarētājs argentīnietis Kevins Benavidess finišēja ar lauztu degunu.

2009.gada rallijreida uzvarētājs De Viljerss izrādījās ātrākais 662 kilometrus garajā posmā no Rijādas līdz Kaisumai.

Viņš 456 kilometrus garos ātrumposmus veica piecās stundās deviņās minūtēs un 25 sekundēs, finišējot 58 sekundes priekšā tautietim Braienam Baragvanatam, kurš pēc otrās vietas prologā izcīnīja vēl vienu vietu uz goda pjedestāla.

"Misters Dakars" jeb 13 reizes sacensībās uzvarējušais francūzis Stefans Petransels ar "Mini" ieņēma trešo vietu uz goda pjedestāla, palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā pār Naseru Al-Atiju līdz sešām minūtēm un 11 sekundēm, jo katarietis finišēja ceturtais, atpaliekot no francūža divas minūtes un 13 sekundes.

Tikmēr viens no vadošajiem motociklistiem Kevins Benavidess posmu pameta ar lauztu degunu. Viņš piedzīvoja katastrofu, lecot no kāpas, un sadragāja ķiveri. Par spīti tam argentīnietis uzvarēja posmā, 456 kilometrus veicot piecās stundās deviņās minūtēs un 50 sekundēs.

Otrais ar precīzi minūtes atpalicību finišēja čīlietis Hosē Florimo, trešais vēl par 20 sekundēm lēnāk - austrālietis Tobijs Praiss.

Argentīnietis tagad kopvērtējumā par divām minūtēm un 31 sekundi apsteidz francūzi Savjē de Sultrē, posmā finišējot septiņas minūtes un 55 sekundes priekšā francūzim, kurš ierindojās sestajā vietā. Trešais kopvērtējumā ir Florimo, kurš no līdera atpaliek trīs minūtes un 42 sekundes.

"Man tā bija patiešām grūta diena," sacīja Benavidess, kura asiņainais deguns pēc sacensībām bija pildīts ar tamponiem. "Sākumā apmaldījos kā visi braucēji, bet pēc tam sāku atgūt nokavēto."

"Vienā no kāpām uzlēcu gaisā, un lielais lēciens beidzās ar avāriju, jo ar priekšējo riteni trāpīju pa nākamo kāpu. Sasitu galvu un salauzu ne tikai GPS. Arī sagriezos un sāku zaudēt daudz asiņu. Arī potīte sāka sāpēt," par nepatīkamo starpgadījumu saka dienvidāfrikānis.

Benavidess tomēr turpināja virzīties uz priekšu, piebilstot, ka bijis pārliecināts, ka var turpināt sacensības, neraugoties uz sāpēm.

"Domāju, ka rīt man viss būs kārtībā," teica argentīnietis. "Tas bija grūti, un šodien bija daudz sāpju. Bet tāda nu ir šī "Dakara"."

Piektdien sportistiem priekšā 618 kilometrus gara distance no Kaisumas līdz Hailai, kurā ātrumposmi būs 448 kilometru garumā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju, izraisot cilvēktiesību organizāciju dusmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi