Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

F-1: Ferrari plāno būtiskus tehniskos uzlabojumus jau sezonas sākumā

“Ferrari” komanda jau pirmajos jaunās sezonas posmos plāno savam modelim F138 vairākus ļoti nopietnus uzlabojumus.

Lai ieliktu solīdu pamatu cīņai par čempiona titulu šajā sezonā “Ferrari” komanda plāno jau pirmajā posmā Melburnā nākt klajā ar lielu uzlabojumu paketi un nākamā uzlabojumu sērija sekošot uz trešo posmu – Ķīnas GP.

Komandas tehniskais direktors Pats Fraijs atzina, ka testos komanda nepaguva veikt visus plānotos darbus un tāpēc pirmo nopietno uzlabojumu paketi nāksies izmēģināt tikai pirmajā posmā Austrālijā.

“Nebūs nemaz tik viegli testēt jaunās detaļas trasē, kas tik izmantota ļoti reti – vienreiz gadā,” skaidroja Fraijs. “Būs jaunas detaļas arī uz Malaizijas posmu, bet uz trešo posmu Ķīnā būs vēl viena ļoti nopietna uzlabojumu pakete – var teikt, ka mūsu attīstības plāns uzņēmis straujus apgriezienus.”

Pats Frajs, kurš “Ferrari” komandai pirms diviem gadiem pievienojās no “McLaren”, neslēpa, ka vadošās vienības ir cieši kopā un nav izteikta līdera – tādos apstākļos visu izšķirs attīstības tempi sezonas gaitā.

“Jau pērn mūsu attīstības temps bija ļoti labs un šogad mēs plānojam turpināt tādā pašā garā, tikai šoreiz ceram, ka sāksim sezonu vienā līmenī ar visiem pārējiem nevis divas sekundes aizmugurē,” skaidroja tehniskais speciālists. “Piloti ir apmierināti ar formulu un mums nav nopietnu problēmu.”

Nevar aizmirst, ka pērn lielākā “Ferrari” problēma bija aerodinamiskā tuneļa datu korelācijas problēmas – mašīna trasē neuzvedās tā, kā to prognozēja vēja tuneļa dati. Kamēr “Ferrari” aero tunelī tiek veikti uzlabojumi, itāļu komanda jaunā modeļa attīstībā ir izmantojuši bijušās “Toyota” F1 komandas tuneli Ķelnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi