Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

F1 ziņas īsumā: Cosworth un Prodrive jauno pilotu testi

“Prodrive” apsver iespēju iegādāties grūtībās nonākušo “Cosworth” kompāniju. Komandas nosauc savus sastāvus jauno pilotu testiem.

Deivida Ričardsa “Prodrive” kompānija apsver iespēju iegādāties pārdošanā izlikto “Cosworth” kompāniju, kas šobrīd piegādā F1 V8 dzinējus “Marussia” un HRT komandām. Ričardss, kurš savulaik vadīja arī “BAR Honda” F1 projektu, bet šobrīd atkal ir atgriezies WRC čempionātā, izteicās, ka “Cosworth” ir pārāk augstu sevi novērtējuši, ņemot vērā, ka pēc 12 mēnešiem viņi vairs nebūs Formulā 1, jo spēkā stājas jaunie dzinēju noteikumi. “Neskatoties uz to, kompānija ir tā vērta, lai vismaz apsvērtu šo soli,” paziņoja “Prodrive” boss, kurš 2010.gadā mēģināja uzsākt Formula 1 projektu ar “Aston Martin” marku.

Lotus” gaidāmajos jauno pilotu testos Abu Dabi izmēģinās trīs jaunos pilotus – 31 gadu veco Nikolā Prostu un 25 gadīgos Eduardo Mortaru un Davide Valseki. Jāatgādina, ka itālietis Valseki ir šī gada GP2 čempions, bet Mortara divas reizes ir uzvarējis prestižajā Makao GP F3 sacīkstē, kļuvis par F3 Euroseries čempionu un šogad startē DTM čempionātā “Audi” sastāvā. Tostarp Alena Prosta dēls Nikolā pēdējo reizi ar formulām startēja pirms četriem gadiem A1GP čempionātā un kopš tā laika piedalās GT sacensībās. Prosta juniora uzaicināšana uz testiem vairāk ir cieņas izrādīšana, kamēr Mortara un jo īpaši Valseki cer nopietni sevi parādīt, lai rastu iespējas debijai Formulā 1.

Tostarp “Toro Rosso” komanda ir apstiprinājusi, ka tās sastāvā jauno pilotu testos piedalīsies Luiss Racija un Džonijs Čekoto juniors. Jāpiebilst, ka brazīlietis Racija šogad kļuva par GP2 vicečempionu un turklāt viņam no atbalstītājiem dzimtenē ir jau nodrošināts visai solīds budžets, kas mērāms ap 10 miljoniem Eiro. Tikmēr bijušā motošosejas pasaules čempiona un F1 pilota Džonija Čekoto dēls piedalīsies pēdējā no trim testu dienām. Čekoto juniors šogad kopvērtējumā GP2 sērijās bija tikai 9.vietā, taču venecuēlietis izcīnīja ļoti skaistas uzvaras Monako un Hokenheimringā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi