Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Fetela instinkti, Red Bull nespēja vai komandu pavēles - kas vainīgs?

Marka Vēbera un Sebastiana Fetela cīņa par uzvaru Malaizijā vienaldzīgus nav atstājusi arī Formula 1 varenākos cilvēkus.

Fakts, ka Sebastians Fetels ignorēja komandas norādījumus un iepriekš norunāto, ir sašķobījis daudzu līdzjutēju ticību jaukajam un jautrajam vācieša tēlam. Tomēr ne mazāk līdzjutēju ir pārliecināti, ka tikai tādā veidā izmantojot ‘slepkavas instinktu’ ir iespējams kļūt par čempionu.

“Lai izcīnītu čempiona titulu trīs vai četras reizes, pilotam ir jābūt egoistam,” paziņoja bijušais F1 pilots Gerhards Bergers, kurš ir ļoti labās attiecībās ar tautiešiem no “Red Bull” elites. “Fetelam ir ļoti spēcīgi izteikts ‘slepkavas instinkts’. Citi bieži neizpot pilotu rīcības motīvus, bet viņi dara to, ko liek spēcīgie instinkti. Tā ir daļa no Fetela panākumiem un neviens, ne komandas biedrs, ne boss to neizmainīs.”

Tostarp Formula 1 boss Bernijs Eklstons paziņoja, ka “Red Bull” pieņēma nepareizu lēmumu tik agrīnā čempionāta stadijā pielietojot komandu pavēles.

“Šajā brīdī komandu pavēlēm nebija vietas – pagaidām priekš komandas nav nozīmes, kurš no viņiem uzvar,” paziņoja Eklstons. “Pieņemsim, ka čempionāta izskaņā Fetels cīnīsies par čempiona titulu, bet Marks ne. Tad nebūs nekādu iespēju, ka Marks palīdzētu Sebastianam un viņam tas tagad ir jāpatur prātā. Tomēr nevar aizmirst, ka Sebastians ir sacīkšu pilots līdz kaulam un viņš nezina, kā zaudēt un viņš to nevēlas. Parādiet man labu zaudētāju un es jums parādīšu zaudētāju.”

Tostarp “Red Bull” padomdevējs Helmuts Marko, kurš savulaik noorganizēja Fetela pāriešanu no BMW paspārnes un pievienošanos “Red Bull” ģimenei, atzina, ka cīņa svētdien bija kļuvusi nekontrolējama.

“Abu pilotu starpā tobrīd notika cīņa, bet mēs teicām pilotiem saglabāt savas pozīcijas, jo pastāvēja bažas par riepu nodilumu,” skaidroja Marko. “Taču tajā brīdī viss kļuva nekontrolējams. Tas bija Kristians (Horners), kurš ieteica taupīt riepas un saglabāt savas pozīcijas.”

Vēl tālāk ir gājis bijušais F1 pilots Džons Vatsons, kurš intervijā BBC paziņoja, ka Sebastianu Fetelu par komandas pavēļu ignorēšanu no vienības puses ir jāsoda ar vienas sacīkstes izlaišanu.

“Vienīgais efektīvais veids, kā iegrožot viņu ir pateikt: ‘Tagad tev būs jāsēž vienu sacīksti malā!’,” paziņoja Vatsons, kurš savulaik ir izcīnījis 5 Grand Prix uzvaras. “Esmu pārliecināts, ka citās komandās, kur piloti ignorētu komandu norādījumus, viņi tiktu nosēdināti malā vai vispār atlaisti. Ja Kristians Horners tagad nespēs atjaunot savu autoritāti komandā, tad viņš vairs īsti nespēs pildīt to lomu, kāda viņam ir paredzēta. Fetels ir atklāti apšaubījis Hornera autoritāti.”

Nobeigumā no sevis piebildīšu, ka šī situācija ar Sebastianu Fetelu ļoti atgādināja notikumus ar viņa draugu un skolotāju Mihaelu Šūmaheru, kurš šajā situācijā visdrīzāk būtu rīkojies tieši tā pat. Līdz šim Fetelam bija izdevies gūt iespaidīgus panākumus un tajā pašā laikā neaptraipīt savu godīgā cilvēka reputāciju. Pēc Malaizijas to cilvēku skaits, kas vairs nav tik augstās domās par Fetelu, noteikti ir krietni vairāk. Vienkārši izskatoties, šobrīd Fetels ir pats iedevis munīciju saviem nelabvēļiem. No otras puses liela daļa vainas jāuzņemas arī “Red Bull” komandai, kas nespēj ar dzelzs tvērienu apvaldīt savus pilotus – nevienu no viņiem. Arī Kristiana Hornera teksts pa radio brīdī, kad sākās abu cīņa trasē: ‘Seb, tas kļūst jau smieklīgi’ neparāda stingru nostāju, bet ir vienkāršs komentārs. Fetels izvēlējās šo komentāru ignorēt. Tagad viņam jāsadzīvo ar sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi