Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Fetelam šogad bija otrā, Alonso - ceturtā ātrākā mašīna

Vācu valodā iznākošā izdevuma “Speed Week” pārstāvji aprēķinājuši, ka ātrākā mašīna šī gada F1 čempionātā bijusi “McLaren” komandai.

Pētījumā ņemti vērā visu nobraukto apļu vidējie laiki visu 20 sacīkšu garumā. Rezultātā aprēķināts, ka “McLaren” piloti no ideālā apļa laika vidēji atpalikuši 0.18 sekundes, kas ir labākais rādītājs starp visām komandām.

Otro vietu ar 0.38 sekunžu deficītu ieņem šīs sezonas čempioni “Red Bull”, trešajā vietā ar 0.70 sekunžu iztrūkumu ir “Lotus”, bet tikai ceturtajā vietā ierindojas “Ferrari”, kuru vidējais rādītājs bijis 0.75 sekundes sliktāks par ideālo laiku.

“Tas nozīmē, ka Fernando Alonso gandrīz kļuva par čempionu ar ceturto ātrāko mašīnu,” uzsvērts publikācijā.

“McLaren” un “Red Bull” šogad izcīnīja pa septiņām uzvarām, kamēr “Lotus” ieguva vienu, bet “Ferrari” uzvarēja trīs reizes.

Ātrākās komandas “McLaren” piloti Luiss Hamiltons un Džensons Batons sezonu noslēdza vien ceturtajā un piektajā vietā, kamēr Sebastians Fetels un Fernando Alonso cīnījās par titulu līdz finišam un sadalīja savā starpā pirmās divas vietas, trešajā atstājot Kimi Raikonenu no “Lotus”. Šo četru komandu braucēji ieņēma pirmās astoņas vietas kopvērtējumā.

Cita vācu izdevuma “Auto Motor und Sport” pētījumā atklājies, ka pat sadalot čempionātu divās daļās neviens no “McLaren” pilotiem nebūtu izcīnījis titulu. Pēc pirmajiem desmit posmiem kopvērtējumā Alonso būtu pieveicis Marku Vēberu no “Red Bull” ar 40 punktu pārsvaru, bet ņemot vērā tikai nākamos desmit posmus, pirmo vietu iegūtu Fetels, par 45 punktiem pārspējot Alonso.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi