Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Fetels: Šādu riepu stratēģiju izvēlējāmies, jo bijām lēnāki

Sebastians Fetels atzinis, ka atšķirīgo riepu stratēģiju Ķīnas GP kvalifikācijā izvēlējies, jo “Red Bull” komandai pietrūka ātruma, lai cīnītos par pirmo starta vietu.

No pirmā desmitnieka braucējiem tikai “McLaren” pilots Džensons Batons un Fetels izšķirošajā kvalifikācijas daļā trasē devās ar cietākā sastāva riepām. Tiesa, Fetels pat neveica savu lidojošo apli, jo nobloķēja riteņus, izbrauca no trases un svētdien tā rezultātā startēs tikai devītais.

“Redzējām, ka citi ir ļoti ātri, sevišķi “Mercedes” un “Ferrari”, tādēļ izlēmām iet citu ceļu,” skaidro Fetels, kurš rīt, tāpat kā Batons, līdz ar to startēs ar izturīgākām riepām. “Mīkstās riepas ilgi neturās, tādēļ ar šīm sacīkstē pabraukt būs vieglāk. Tad jau redzēsim, vai šī bija gudra izvēle.”

Fetela mērķis trešajā kvalifikācijas daļā bija veikt vienu lēnu apli, lai apsteigtu vismaz Batonu, jo cīnīties ar tiem, kas izmantoja mīkstākā sastāva riepas vienalga nebija iespējams.

“Salūza bremžu pedālis vai kaut kas cits, tāpēc vienalga nespēju pabeigt šo apli,” stāsta Fetels. “Pārbaudīju riepas un secināju, ka tās nav bojātas. Uz tām nebija liels svars, kad nobloķēju riteņus.”

Otrs “Red Bull” pilots Marks Vēbers degvielas padeves problēmu dēļ cīņu beidza jau otrajā kvalifikācijas kartā, paliekot 14. vietā. Tomēr viņam nāksies startēt no pēdējās vietas, jo bākā vairs nebija atlicis noteiktais daudzums degvielas, kas nepieciešams FIA paraugiem.

F-1 sezonas 3.posms Ķīnā notiks svētdien plkst. 10 pēc Latvijas laika. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi