Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO, VIDEO: Rīgas Ziemas kausa sezona Biķerniekos startē ar rekordlielu dalībnieku skaitu

Sestdien, 3. decembrī, ar aizraujošām cīņām un skaistām uzvarām tika atklāta jaunā Rīgas Ziemas kausa sezona. Pirmajā posmā Biķerniekos uz starta izgāja 273 dalībnieki, kas sešus gadus ilgajā seriāla pastāvēšanā ir absolūts rekords, vēsta rīkotāji.

Rīgas Ziemas kausa pirmais posms dalībniekus sagaidīja ar īstu ziemu – mīnusa grādiem un ledu trasē. Apstākļi Biķernieku konfigurācijā, kas aptvēra gan klasisko auto apli, gan kartinga trasi, bija izaicinoši, jo sportistiem uz ļoti slidenā seguma bija jāmēģina atrast saķeri trases iekšmalās un ārmalās. Interesanti, ka pat pašiem ātrākajiem braucējiem ievērojami atšķīrās izvēlētās trajektorijas, kas dalībnieku parkā pilotu starpā raisīja interesantas diskusijas.

 

Kā jau ierasts, sacensības pulcēja ļoti plašu dalībnieku klāstu – sākot no titulētiem dažādu disciplīnu autosportistiem līdz dalībniekiem, kas trasē devās pirmo reizi. Īpaši jāuzsver paši jaunākie autosporta censoņi KIDS klasē, kurā var startēt jaunieši līdz 12 gadu vecumam. Jaunākais no tiem bija 8 gadus vecais Klāvs Hāns (Toyota Yaris), kurš šajā ieskaitē izcīnīja arī uzvaru, aiz sevis atstājot Rūdolfu Bērziņu (Toyota Yaris) un Ādamu Mietuli (Opel Astra).

Sīvākā konkurence šoreiz bija RWD klasē, kurā uz starta stājās 51 dalībnieks. Pārliecinošu uzvaru tajā izcīnīja Kristaps Laipnieks (BMW 1. sērija), kurš pēdējos gados sevi veiksmīgi pierādījis gan autošosejā, gan minirallijā. Jāatzīmē, ka Laipniekam izdevās plūkt uzvaras laurus arī RWD OPEN ieskaitē, tādējādi aizvadot ļoti veiksmīgu pirmo Rīgas Ziemas kausa posmu. Lielisku sniegumu demonstrēja arī francūzis Leo Messenger (BMW 3. sērija), kurš zināms kā viens no Baltijas autošosejas čempionāta BMW 325 Cup klases līderiem. Viņš savās ziemas debijas sacīkstēs izcīnīja otro vietu RWD klasē. Trešā vieta RWD ieskaitē sprintu speciālistam Jurim Atraskevicam, savukārt RWD OPEN klasē goda pjedestālu nokomplektēja Kaspars Mamons un Kaspars Sloka.

Priekšpiedziņās izcilu posmu aizvadīja Toms Ozols (VW Golf), uzvarot 2WD OPEN un izcīnot trešo vietu 2WD ieskaitē. Ar to pašu automašīnu braucošā Maija Stakena arī varēja priecāties par divām otrajām vietām šajās klasēs, vienlaikus izcīnot otrās vietas arī Dāmu un Junioru ieskaitēs. Uzvara 2WD klasē šoreiz Adrianam Apsītim (Opel Astra), kurš vienlaikus varēja svinēt arī pirmo vietu Junioros. Trešais starp jauniešiem palika “ABC Race” pilots Arturs Daņiļevskis (Peugeot 206), savukārt 2WD OPEN trešais rezultāts Eināram Bērzem (Honda Civic).

Pilnpiedziņu klasēs lielisku atgriešanos piedzīvoja Kaspars Mamons (Subaru Impreza), kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal izgāja uz starta Rīgas Ziemas kausā. Viņam izdevās izcīnīt četras uzvaras piecos braucienos, tādējādi arī izcīnot uzvaru gan 4WD, gan 4WD OPEN ieskaitēs. Veiksmīgas sacensības arī rallijkrosa pilotam Arnim Odiņam (Subaru Impreza), kurš atzīmējās ar otro vietu 4WD OPEN un trešo vietu 4WD. Otrā vieta 4WD klasē šoreiz Jānim Salam (Audi 90), kamēr 4WD OPEN uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa pieredzējušais Ints Jeršovs (Subaru Impreza).

Īpašajā AUDI QUATTRO klasē, kas jau vairākus gadus kļuvusi par populāru un neatņemamu Rīgas Ziemas kausa sastāvdaļu, pirmajā sezonas posmā triumfēja Andris Vanags (Audi 80), aiz sevis atstājot no autošosejas zināmo Jāni Hānu (Audi A4) un agrāk driftā startējošo Gati Bisenieku (Audi A4). Sīvas cīņas norisinājās arī uz šo sezonu ieviestajā LADA CLASSIC ieskaitē, kurā var startēt ar jebkuru aizmugurējās piedziņas žiguli. 17 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Māris Bulāns, pārspējot Reini Balceru un Edgaru Čerkasovu.

Rīgas Ziemas kausa seriāls turpināsies jau pēc nepilnām divām nedēļām, kad 17. decembrī tiks aizvadīts 2022/2023 sezonas otrais posms. Jāatzīmē, ka Biķerniekos notiekošās sacensības ir domātas gan autosportistiem, gan arī jauniem braucējiem, kas vēlas uzlabot savas braukšanas prasmes drošā un slēgtā vidē. Tāpat Rīgas Ziemas kauss ir lieliska vieta, kur atrast jaunus domubiedrus, kā arī iegūt padomus no pieredzējušiem sportistiem. Plašāka informācija par sacensībām atrodama gan seriāla mājaslapā www.kalvemotorsports.lv/ziema, gan Facebook vietnē https://www.facebook.com/rigasziemaskauss.

Rīgas Ziemas kausa 2022/2023 kalendārs:

  • 1. posms – 3. decembris
  • 2. posms – 17. decembris
  • 3. posms – 7. janvāris
  • 4. posms – 21. janvāris

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi