Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Gronholms šogad sacīkstēs nestartēs

Slavenais somu autosportists Markuss Gronholms pēc pērn piedzīvotās smagās avārijas šogad uz starta iziet negatavojas.

Lai gan divkārtējais pasaules rallija čempions WRC regulāri nestartē jau kopš 2007. gada, pēdējās divās sezonās Gronholms aktīvi piedalījās ASV bāzētajā rallijkrosa čempionātā “Global RallyCross Championship”. Iepriekšējo sezonu viņš sāka ar divām uzvarām, taču trešajā posmā “X-Games” ietvaros Losandželosā piedzīvoja ļoti smagu avāriju un atlikušo sezonas daļu izlaida ārstējot savainojumus.

“Avārija, protams, bija briesmīga, bet tagad esmu izveseļojies un par laimi nekādas sekas nav palikušas,” intervijā “almrally.ru” pastāstīja Gronholms, atklājot arī savus nākotnes plānus. “Pagaidām nekur neplānoju startēt. Un, ja godīgi, tad apsolīju savai ģimenei, ka viņiem vairs nekad nevajadzēs braukt uz Ameriku, lai savāktu mani no slimnīcas. Šī avārija lika man aizdomāties, tāpēc domāju, ka tuvākajā nākotnē nekur nebraukšu.”

Lai gan sacensībās 45 gadus vecais soms startēt negatavojas, viņa padoms joprojām lieti noder pasaules rallija čempionāta dalībniekiem. Šonedēļ Gronholms vairāku dienu garumā piedalījās “Mini John Cooper Works WRC” automašīnas testos, palīdzot poļu pilotam Mihalam Košcjužko labāk sagatavoties Zviedrijas rallijam. Gronholmam arī tika uzticēts testu ātrumposmā izspiest no mašīnas visu, kas iespējams, lai pēc tam rezultātus varētu salīdzināt ar Košcjužko un tādā veidā secināt, kā 27 gadus vecais polis WRC debijas sezonā varētu uzlabot savas prasmes. Atgādinām, ka Montekarlo rallijā Košcjužko ieguva desmito vietu.

Savukārt, runājot par šīs WRC sezona favorītiem, Gronholms uzskata, ka titula ieguvējs izšķirsies starp trim braucējiem – Sebatianu Ožjē, Miko Hirvonenu un Daniju Sordo, taču, ja Sebastians Lēbs piedalītos visos posmos, viņš noteikti savam panākumu sarakstam pievienotu vēl vienu pirmo vietu kopvērtējumā.

“Jo viņš vienkārši ir labākais,” paskaidro Gronholms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi